![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2009
|
Alıntı:
dahlilardan aldıgım çelikler tutmadı hulusi bey söylediginiz gibi yaptım ama tutmadı ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hulusi Karasu'nun dahliaları hızlı gelişiyorlar. Birisi 80 cm'yi geçti, diğerleri 70 ve 40 cm. civarında. Bunlar batı cephede öğleden sonra ve daha az güneş alıyor. Güney cephedeki 2 tane ise 30 cm civarındalar. Tam gün güneş alıyorlar. Bu gelişimleriyle ve kalın gövde yapılarıyla zapt etmemiz zor olacak. Ortada yer alan ana sürgünü karararak kuruyan dahlia. Yan sürgünler gelişiyor. Sayın Hulusi Karasu, bir kökten bir tek çiçek mi çıkıyor? Hangi ayda çiçek oluşur ve ne kadar süre ile çiçekler canlı kalır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Kemal bey merhaba Dahlialarınızı gördüm,fakat yakınına destek çubuğu dikmemişsiniz,sizden ricam yumrulara zarar vermeden 2m.uzunluğunda destek sırukları dikmeniz lazım sırıkları diktikten sonrada her 50 cm"de bir bir ip yardımıyla çiçeğin gövdesini sırığa bağlamanızdır.Bir kökten bir kaçtane sürgün verebilir bunlarda en kalın olanı bitki toprak yüzeyine çıkmaya başladıktan sonra 1,5-2 ay içerisinde çiçek açmaya başlar,diğer sürgünlerde çiçek açar fakat kalın olan kadar çiçekleri iri olmaya bilir,çiçek açma dönemine gelince çiçeklendikten sonra bulunduğunuz yerin iklimine göre aralık ve hatta ılıman bir iklime sahipseniz ocak ayına kadar çiçek açarlar,iyi günlerde kullanın selamlar saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Hulusi Bey Bilgiler için teşekkür ederim. Bitki şu anda diri ve sağlıklı. Yerlerinin belli olması için kısa çubuklar koymuştum. Duvara monte edeceğim iplerle veya sırıklarla destek sağlayacağım. Ayrıca soldakinin ucunda tomurcuk olduğunu sandığım bir görüntü alıyorum. Biraz daha belirginleşince buraya ekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
![]() yıldız çiçeği tohumu niyetine ekmiştim. henüz bu kadar oldular. herkesin soğandan yetiştirdiğini okuyunca bilgi ihtiyacı hissettim. acaba bu da yıldız çiçeği mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
teşekkür ederim sayın Oyaman. çiçeklenince yeni fotolarını da paylaşırım o zaman. bir de rizom oluşturuyorken kış girişinde toprağından çıkartmasam iyi olacak sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Hulusi bey merhaba. Benim dahlialar henüz bu kadar oldular (mart sonunda çıkmaya başlamışlardı). Bu şekilde kısa olmaları normal'mi? yoksa dip yapraklarını alayım'mı? Sn. dönmez'e, 2 metrelik destek sırıkları dikmesini önermişsiniz. Dahlialar'ın uzun ve kısa çeşitleri varmı? Çünki benim aldığım paketin üzerinde'ki dahlia resiminin görüntüsü, öyle uzun değil'di ve arkasında 75 cm kadar boylanabilirler yazıyordu. Uzun boylu olan bitki domates (ben dikmedim, kendiliğinden çıktı). Dahlialar yere yakın, çilek gibi olanlar (4 tane). Düzenleyen ayazkentli : 25-05-2010 saat 13:30 Neden: not ilavesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hulusi Karasu'dan gelen Dahlia'lar batı cephede, öğleden sonra devamlı güneş aldıkları bölgede daha güzel geliştiler. Artık çiçekleri de var. Bu çiçeklerin belalısı da salyangozlar. Bolca odun külü atıyorum. Belki de çiçeklere de faydası oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Kemal bey maşalah sizinkiler çiçek vermeye bile başlamışlar benimkilerde hala toprak yüzeyine çıkmayan 25-30 tane var hepsi çıksınlar ve otlarınıda temizleyeyim resimlerini sizlerle paylaşacağım.Salyongozlara gelince bitkinin en altan 1-2 sıra yaprağını kırın zira salyongozlar topraktan geliyorlar faydasını görürsünüz selamlar saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-08-2009
|
Dahlia
Hayırlı günler dilerim. Mart ayında aldığım dahlia soğanlarını ektim. Şimdi büyüdüler ve yapraklarında şekil bozukluğu ve beyaz lekeler var. Bunun nedeni ve çaresi ne olabilir? Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
/
Giriş Tarihi: 14-06-2010
|
topraktan kaynaklanan mantar hastalığı. bakıroksikolürür içeren mantar ilacı kullanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim sayın binbir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
|
Merhaba diğer bazı çiçeklerimin yapraklarında da az da olsa bu problem var önerdiğiniz ilacı, bu çiçeklerimde de kullanabilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
agaclar.net
|
Bitkinizde bir mantar hastalığı yok. Söyleyen çok ciddi uyduruyor. Abiotik bir problem olabilir, hatta zararlı olabilir ama mantar değil. Bakır gibi çok ağır ilaçlarda öyle evdeki iki kök süs bitkisine kullanılmamalıdır. Şu anda bitkinizin tepesini kesip alınız bu onun dallanmasını da sağlar, sonra gelişmeyi gözleyiniz. Güçlendirmek için varsa deniz yosunu verin. Aspirinli su terkibi uygulayın, sularken yaprakları ıslatmayın, kırmızı örümcek, yaprak biti, galeri sineği ve küllemeye dikkat ediniz. Aşırı suya boğmayınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Kemal bey merhaba bu resmini gördüğüm bendeki ismiyle Aysun diye geçiyor,iri çiçekli ve epey uzunboylu olacaktır çiçeğin katına gelince diğerlerine nazaran yalın kat sayılır çiçeği 2-3 kat tan oluşur yani çiçeği böyle devam eder bol su vermeyi ihmal etmeyin diğerleri bu durumda açmayacaklardır,selamlar saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
benimkiler açmaya başladı yakında foto ekleyecegim. iri çiçekli sarı kelvın floodlıght açtı gözlerime inanamadım 24 cm çapında 5 güne bir gübre şerbeti veriyorum ![]() Düzenleyen serdarca06 : 22-06-2010 saat 13:52 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2010
|
Benim Yıldız çiçeklerim on-on beş santim arasında. Bu aşamaya kadar çok canlı bir şekilde geldiler fakat bir aydır hiç bir gelişme göstermedikleri gibi yaprak uçları kurumaya başladı. Acaba onlara bilmeden zarar verecek ne yapmış olabllirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
çiçeklerim
arkadaşlar kimse niye foto eklemiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |