![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Alıntı:
. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet arkadaşlar deneyimlerimi paylaşıyorum kalın saplar köklenmiyor (Boru gibi otsu yapısı sebebiyle suda çürüyor toprakta ise su çekemiyor.) ama koltuk altı denilen kısım suda 7 günde toprakta 1 ayda kökleniyor kesinlikle deneyin her yeriniz Dahlia olsun Domates ve Patatesle akraba olan her bitkide koltuk altı çeliği oluyor Ayçiçeği ve Yer elması da dahil güzel hobiler ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu.
|
Merhabalar bir dahlia sever olarak bu konuda tecrübeli arkadaslara sorum olacak Dahlia yumrularini en güvenli sekilde nasil saklayabiliriz ? Özellikle don tehlikesi olan bölgelerde.Simdiye kadar nadir olarak cürüme oldu.Genelde bahara yakin kuruyup büzülüyor ve kayipl cok fazla oluyor.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Arkadaslar dahlialari topraktan cikarmak icin ne kadar beklemek gerekir? Benimkilerin üzerinde tek tük cicekler var yapraklari da daha yesil durumda. Yapraklarin iyice kurumasini mi beklemeliyim yakinda havalar iyice soguyacak. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
dahlia sökümü
Merhaba çiçek sever arkadaşım;Dahliaları sökme zamanı ;çiçeklere krağı düşünce yani toprağın üstünde kalan bölümleri iyice ölünce toprak yüzeyinden 5cm yukarıdan saplarını keskin bir bıçakla keser ve bir iki gün bu şekilde bekledikten sonra elmalar topraktan çıkarılır,bir günde buvaziyette bekledikten sonra elmalar üzerindeki toprak silkelenir elmalar kuru vaziyette gazete kağıdına sarılarak karton kutu içerisine yerleştirilerek kışın donmayacak ve ışık almayacak şekilde Bodrum veya benzeri bir yerde saklanırlar.Baharda çıkarılıp toprağa ekilirler.Selamlar. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
hulusi bey bende dahlianın tohumu var nasıl ekip çimlendirebilirim bu sene çiçek açarmı. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-11-2008
|
Hulusi bey dahlialarınızın fotoğraflarını gördüm çok beğendim.NECMİYE adlı dahlianız hele çok güzelmiş.Dahliaların dikimi, bakımı ile ilgili detaylı bilgi verirmisiniz? Düzenleyen nyilmaz78 : 01-03-2009 saat 00:54 Neden: ek |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın nyilmaz ;Dahliaların dikimi mart ayının ortalarında başlar mayıs ayının sonuna ekilebilir.Dahlialar suyu bol bol severler yazın her gün sulanmalıdır.Benim elimdeki Dahlialar uzun boylu ve iri çiçeklidir,onun için dikilirken yaklaşık olarak 10-15 cm yakınına 2m uzunluğunda sırık ve benzeri destek sağlayacak bir mataryel dikilmelidir.büyüdükçe sırığa 5-6 yerinden her 50 cm de bir bağlanmalıdır.Ben ilk dikerken organik hayvan gübresi veriyorum ondan sonra sadece bol bol suluyorum,sizede bunları öneririm.Selamlar saygılar. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Teşekkür ederim hulisi bey balkonumda yerim kalmadı diye bilirim işalah ilerki günlerde . Avatarıma yükledigim resimdeki bitki dahliaa degil sanırım ![]() saygılar sevgiler Abdullah .... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2008
|
iri çiçekli dahlialar
arkadaşlar iri çiçekli yeni sezon dahlialarımızın resimleri için www.erciyestohum.com gezebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
2009 sezon dahliaların bazıları
50 ye yakın renk açtı ama ben şimdilik 4 tanesini yükleyeyim ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgili dah-lia lila rengi acanlar yokmu varsa resim isteyecegim . muhteşem güzel acmışlar huzurla keyfini sürün |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Sayın Dah-lia, Tek kelimeyle harika görünüyor çiçekleriniz, bayıldım.Yerim olsa her renginden dikeceğim ama maalesef balkonda saksıda yetiştirmeye çalışıyorum, tabi ki bahçedekiler kadar alımlı ve gözalıcı olmuyorlar. Sizinkiler tam bir renk cümbüşü olmuşlar, emeğinize sağlık. Acaba saksıda da bu kadar büyük açarlar mı? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar bu sene 350 kök 140 çeşit iri çiçekli dahlia diktim |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunu komşunun bahçesinden kopardım.2 sene önce pazardaki çiçek satıcısı reklam için getirmişti.Benim çok hoşuma gitmişti.Bana da ekim zamanı yumru getirme sözü vermişti.Öylece kaldı.2 resim benim bahçeden |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-07-2010
|
Sevgili arkadaşlar, bahçede saksıda duran yıldız çiçeklerim var. Ancak yapraklarında beyaz tozlar oluştu ve son derece sağlıksız görünüyorlar. Tedavi konusunda önerileri olan varsa çok sevinirim |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Paket tohumdan yetiştirdiğim yıldızlar
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Hulusi beyin çiçekleri kadar güzel değil ama tohumdan bu kadar oldu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
dahlia (yıldız çiçeği)
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
dahliaları cok seviyorum ama sanırım dahlialar beni sevmiyor alıyorum alıyorum külleme sararma oluyor bende cicek 1 2 defa acıyor .hulisi bey beyaz muhteşem tek geciyorum elerinize emeginize saglık fatma hanım son resimdeki cok güzel olmuş maşalah |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
dahlia resimlerimize devam
arkadaşlar bunlarda farklı iri dahlia resimlerim |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
dahlia
son bir resim daha spartacus |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
dahlialar
arkadaşlar dahlialarım açtıkça sizinle paylaşmak istiyorum |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-09-2010
|
bunlar nasıl iri oluyor özel bir formülümü var? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
İlk kez bu yıl Bauhaus' tan aldığım 13 değişik renk iri çiçekli dahlia yumrusunu, nisan sonlarına doğru bahçe giriş yolu kenarlarına dikmiştim. Bunlardan sadece ikisi sürgün vermedi. Ve aynı gün toprakla buluşmalarına rağmen, farklı büyüme evrelerindeler. Kimi çok güzel çiçeklendi. Kimi yeni çiçek açtı. Kimi yeni tomurcuklanıyor. Aşağıdaki fotoğraflarını bir saat kadar önce çektim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2011
|
yıldızlarım açtı bu kadar güzel olacaklarını tahmin etmiyordum şimdilik 2 rengi açtı dün çektiğim resmileri yükleyeceğim açmayanlar da açtığı zaman yükleyeceğim işte yıldızlarım bakalım beğenecekmisiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| dahlia, geliştirilmesi, üretimi, yıldız çiçeği |
|
|