![]() |
|
|
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bunlarda da lilium candidum soğanına benzerlik var, fakat puldan üretimi varmı. Toğumdan üretirseniz çiçek açması lilium candidum lardada üç yılı buluyor, çiçek açması soğan iriliği ile ilgili. Kısacası üretimi ile ilgili bilgilere ihtiyacım var, bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Yabancı dilim olmadığı için yapancı sitelere giremiyorum, girsemde okuyamıyorum, yetiştiricilikle ilgili bu konuda bilgi bulan çeviri yapabilen arkadaşlar buldukları bilgileri buraya yazarlarsa sevinirim. Çok önemli bilgiler küçük bir çümlenin içinde olur, eksiksiz çeviri yaparsanız çok sevinirim. sevgilerimle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
Sayın Lilium İnternette bulabildiğim bilgileri yazıyorum.Bir nebze işinize yararsa sevinirim. -İyi deranajlı toprak istiyor. -Yaprakları güneşten tahrip oluyor.(Çok güneş alan bir ortama dikilmemesi gerekiyor) -Saksıda yetiştirmek için uygun değil. -Bahçe salyangozlarının genç yaprakları yememesi için bitki etrafına sarımsaklı su öneriliyor. -Ana yumru,yeni yumru oluşturarak,çiçeklenme sonrası ölüyor.Sonbahar veya ilkbaharda dikilen yeni yumru 3-4 sene sonra çiçekleniyor.(Tohumdan çiçeklenme 7 yıla kadar) http://www.viscum.dk/eng-sider/cardiocrinum.htm KOlay Gelsin. Saygılarımla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim fsuzen Ana soğan öldüğüne göre üretimide bayağı uzun zaman alacağa benziyor, fakat kaç adet yeni yumru yaptığı ile bir bilgi yokmuydu. Öyle tahmin ediyorumki kardeşlenme yavaş olsa bile toğumu ile hızlı bir şekilde üretilebilir, tabi dediğiniz gibi yedi yıl da hepey uzun bir süre. Olsun ben inatla birşeyi başarmayı seviyorum,yeterki bu gelenler kendilerini toparlarda yeşerirler, bütün düşünçem o sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|