![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar gönderdiğim lilium soğanlarından dökülen pullardan yavru soğan yapan oldu mu? Birde ekim yerlerinizi hazırladınız mı? Yeri hazır olan en az 15cm arayla ekebilir. Ekim zamanı gelmiştir. Saksıya ekicek olanlarda saksı büyüklüğüne göre en az 10 cm arayla ve soğan boyunun 1- 1.5 katı toprakla örtebilirler. Bilhassa soğanlarınızı saksıya ekenlen, üçte bir kum üçte bir yanmış çiftlik gübresi üçte bir toprak şeklinde ekerseniz daha iyi olur. Saygılarımla lilium Düzenleyen Lilium : 13-07-2009 saat 18:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Ekim yeri hazır sn lilium, yarın hemen ekerim.Ayın 15 ini bekliyordum ben. 50 cm çapında 2 saksı hazırlamıştım, 15 soğan için yeterlimidir sizce? Dökülen pul yok ne yazık ki. Gayet sağlıklı duruyorlar. Tarıfiniz üzre yarın ekeceğim.Sağolun bilgilendirdiğiniz için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dediğim şekilde ekiniz, bir su veriniz, ondan sonra çıkmasını bekleyiniz, saksı çok kurursa yani soğan kök bölümü kurursa hafif nemlendirin, nemli ise su vermeyin. çıkmasını bekleyin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hafif gölgelik yeri daha çok sever, çok sıcağı pek sevmez. (Arkadaşlar çıkmadı diye sakın fazla sulamayın) Hiç sulamamak çok sulamaktan iyidir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-12-2012
|
zambak
merhabalar saksıda zambak yetiştirenler aşagıdaki küf sorunuyla karşılaştılar mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
kuytu (hava akımı olmayan ) bir yerde kalmasından olur. Ekmek küfleri gibi. Güneş alır, toprağın yüzü kurursa sorun kalmaz. Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu.
|
Dikebilirsiniz, ancak sn lilium, dikim derinliğini mis zambak için önermiştir. Mis zambak biraz yüzeysel dikilir, sizin soğanınız sanırım oriental zambak çeşitlerindendir. Bunlar BOĞAZ KÖKLeri yaparlar . Bu nedenle soğanın üzerinde en az 8-10 cm toprak olmalıdır.Saksının dibine de taş, kiremit vs. koyun ki su aksın. durmasın. Çok su vermeyin!!. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Alıntı:
Alışveriş yaparken bazı soğanlarda limon küfüne benzer oluşumlar vardı.Yetkililere söyledim ama pek umursamadılar. Acaba soğanlı bitkileri dikmeden önce evde yapabileceğimiz bir dezenfekte etme yöntemi var mı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|