![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-06-2016
|
Sayın Dumlupınar'ın fotoğraflarını kıskandım, ben de bir tane çekeyim dedim. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Çok iyi yaptınız.Bu başlık artık beğenme rekoru kırsın istiyorum.Bende sizin zambakları kıskandım.Sn.wakan şaka bir yana sizin bu tür harika açmış.Harika zambak ve muhteşem Bodrum....SELAMLAR ... Düzenleyen Dumlupınar : 29-05-2017 saat 17:09 Neden: imla hatası |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Aslında balkonda yer eksikliğinden dolayı bu sene sadece 3 soğan aldım. Bakalım yaz sonunda yavru soğan durumuna bakacağım ama seneye böyle katlı daha çok soğan dikmeyi düşünüyorum. Bu sene bunlarla idare edeceğiz artık. Zaten mevsim dahlia mevsimi oluyor artık. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2014
|
Lillium çiçekleri kendini göstermeye başladı. Yardım & desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Eksik olmayın : ' ) ![]() Düzenleyen yardimcierhan : 02-06-2017 saat 00:02 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2015
|
suya bakımsızlığa verimsiz toprağa ankaranın ayazına dayanabilen bir zambak çeşidi varmı? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Zambaklar nemli,süzek,su tutmayan,besin yönünden zengin toprakları severler. Topraklarında tuzluluk meydana getirecek gübreleri kullanmamak gerekir. Ankara ikliminde Nisan ayında dikilen soğanlar Haziran-Temmuz gibi çiçeklenirler. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Soğuğa dayanıklıdır.Ancak Ankara ayazından nasıl etkilenir ? Onu bilemiyorum. Bitkinin belirttiğim istekleri bu tür içinde geçerlidir. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-07-2017
|
Arkadaşlar, bu da benim eylül gibi aldığım Lilium Star Gazer'ım. Aldığımda çiçek açtı bir hafta çiçekli kaldı şimdi bu halde. Durum nedir ve bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa mutlu olurum. Teşekkürler. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Havalar ısınmaya başladığında saksıyı tekrar dışarı çıkarım sulayabilirsiniz. Havanın ısınmasıyla soğanlar uyanır ve yine çiçek açarlar. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl Haziran ayında çiçeklenen asiatic zambaklarımın bir çoğu sürmeye başladılar.Apartman bahçesinde yağmurdan korunaklı balkon altında keyifleri yerinde görünüyor. 10 kadar saksı olduklarından ayırıp dikmeye bir zaman bulamadım.Artık ayırma işlemi seneye Ocak ayına kaldı.Fotoğraflarını çekip bir ara sizlerle paylaşırım. Düzenleyen Dumlupınar : 21-02-2018 saat 20:21 Neden: imla hatası |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sürmeye başlayanlardan 5 saksı... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
Bu yıl Acarlar mi bilmiyorum benim lilyumlar |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Paskalya zambaklarına benziyorlar.Açacak gibi görünüyorlar. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Zambaklarım çok keyifli...Apartman bahçesinde yağmurdan korunaklı bir alana alındılar... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Zambaklardan kayıp yaşadığınız oluyor mu? Bir sonraki yıla kaçı çıkıyor? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Olmaz mı ?Tabii oluyor.Geçen sene diktiğim ve çok güzel çiçeklenen soğanların neredeyse yarısı sürmedi.Bundan sonra da sürecek gibi görünmüyor.SELAMLAR... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2017
|
Sayın Dumlupınar zambaklarınıza hayran kaldım maşallah nazar değmesin ![]() Benimkilerde yıllar sonra açacak galiba. Deli gibi boy atıyorlar. Hem renklerini hem cinsini öğrenmek için sabırsızlanıyorum. Ama bugün her yerini yeşil yeşil bit sardığını gördüm inşallah birşey olmaz. Ne çektim bu bitlerden oooff offf... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar,zambak yetiştirmek için ilk önce hafif,milli,süzek,kumlu bahçe toprağı gerekir.Bu yapıdaki topraklarda bitki köklerini toprağa daha kolay salar.Kök sistemi daha iyi çalışır.Her bahçe toprağında zambak yetişmez. Gübreleme konusunda ayrıntılı bilgi vermek gerekir.Zambaklarda yanmış eski hayvan gübresi kullanılabilir.Ancak doğru ve güvenilir yerden temin edilmişse sonuç güzel olur.Özellikle keçi gübresi ilaveli hayvan gübreleri toprağı tuzluluk yönünden verimsiz hale getirip,bitkinin kök yapısını yakabilir.Zambaklar tuzlu topraklara dayanamazlar.Bir çok bitki gibi... Tuzlu olmadığından emin olduğumuz yanmış hayvan gübresi dışında,solucan gübresi,kompost gübreler,toprağın yapısını zenginleştirmek için granül veya toz şeklinde leonardit ilavesi zambakların daha güçlü yetişmelerini sağlar. Akıllı gübre,çeşit çeşit sıvı bitki besinleri vs.bir kaç kere az miktarda kullanılabilir.Bunlarında toprağa tuzluluk taşıyacağını unutmamak gerekir... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir çok yerde soğanlar toprakla yeni yeni buluşuyor, benimkiler çiçek açacak yakında ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlar kokusuz türler. Kokulu zambakları kısmetse Temmuz ayında görürüz... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Kokusuz türler açmaya başladı... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2016
|
Sevgili Dumlupınar, zambaklarınızın sulama alışkanlığı nasıl? Balkona ektiğim beş farklı cins zambağım bir karış boyu geçti. Yavaş yavaş çiçek oluşturma safhasına geldi. bu süreçte dikkat etmem gereken bir husus var mı acaba? |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zambakların tomurcuklarını yakıcı öğle güneşinden koruyun.Benimkiler sabah 8 ile 11 arası güneş görüyorlar.Bu yeterli geliyor.Buna rağmen 4-5 tomurcuğu güneş yakmış.Ayrıca saksıları yarı gölgeli bir alana almanızda fazla güneşin etkisini azaltır.SELAMLAR... |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlar açmak için sırasını bekliyorlar. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
O zaman benden de gece serinliğinde balkonu kokuya boğan bir tane gelsin ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok güzel kokulu bir tür.Harika görünüyor. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sabah baktım ikinci tomurcuk da açmıştı ama işe geç kalmamak asına balkona çıkmadım. Akşama ya da yarına yeni foto yüklerim. Aslında bir arkadaşa hediye olarak almıştım, onun bahçesine dikecektik. Ağaç zambak neticede, bahçede daha güzel olur dedim. Ama uzun süre gidemeyince baktım soğanlar telef olacak saksıya dikiverdim. Sonuç süper. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir geceden, bir sabahtan. Fazla çekemedim ama o kadar yoğun kokuyor ki kaçtım oradan ![]() |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Alıntı:
![]() |