![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Alıntı:
aynen söylediğiniz gibi oldu abiciğim, tomurcukları döktü bu yavrucaklar. Şuan pencere kenarında (dışarda tabii) duruyorlar, yaprakları ne zaman solacak? uzunca bir saksıya toplamak istiyorum üçünü. Tabi bunun için solmasını bekliyorum. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu.
|
Vallahi bilmiyorum!! |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
Bende aldım zambak okudum sayfaları ama genede tecrubeli arkadaslar bizi bilgilendirirse guzel olur..simdiden tesekkürler |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Asya Lale'nin paketlerinden yetiştirdiğim pembe lilyum. Beyaz Kokulusu da vardı ama malesef bit istilasından sonra telef oldu. Bu pembeye ise bitler pek gelmedi. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
soganlilar beni hic sevmedi ya da ben beceremedim ![]() yaklasik 15 cm olmuştu zambagim çiçeğin rengi belli oldu azicik acar gibi oldu öylece kaldi sonra kurumaya basladi.. ne yapsam ne etsem dostlar bir akil verin.. laleler de ayni şekilde oluyor..nerde yanlis yapiyorum.. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Arkadaşlar zambaklarımın gövde kısımları artık iyiden iyiye kurudu, dipten kesip ayırayım mı artık? Bazılarında tahum kapsülü var, bunları eksem çiçek verme süreleri ne kadar olur yaklaşık? Son olarak taşınıyorum, terasa veda edeceğim küçük iki balkonlu bir eve geçeceğim. Bir balkonu bitki balkonu yapacağım. Şu an her zambak 20cmlik saksıda birer adet şeklinde. 30-35cm çaplı saksıya birden fazla olacak şekilde yerleştirsem fazla mı sıkışık olur? Farklı türleri beraber ekmek ciddi sıkıntı yaratır mı? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-10-2014
|
Arkadaşlar merhaba, Birkaç gündür sitenizi inceliyorum.Çok faydalı bilgiler ile karşılaştım özellikle zambak yetiştiriciliği konusundaki tecrübelerinizi dikkatlice okudum.Güzel zambaklarınıza gıpta ile baktım.Hepsi çok güzeller.Teraslı bir dairede oturuyorum bende yapabilir miyim deyip gittigidiyordan tohum aldım henüz gelmedi.Sizin tecrübelerinizden yararlanmak için birkaç sorum olacak.Cevaplarsanız mutluluk duyarım. Terasım çok güneş alıyor Sanırım hiç gölge alanı yok zambak yetiştirmeye uygun mudur? Aldığım tohumları ekmem uygun mu bu mevsimde? Tohum ekerken dikkat etmem gereken bir nokta var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
a101 den açmak üzere olan bir zambak almıştım ama sanırım çok sulamışım ki açamadan kurudular, sonra komple kurudu. ben umudu tamamen yitirmişken forumda zambak'ın soğanlı bitki olduğunu öğrendim (cahilliğimi mazur görün) hemen heyecanla toprağı eşeleyip çıkardım, gazete kağıdına sardım bekletiyordum ki... sonra vakitlice dikiyim ki ölür mölür dedim... iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum. şimdi ben ne yapmalıyım? bugün diktim daha. hemen çıkartıp sarıp bekletiyim mi? yoksa az su vererek toprağı nemlendirip yapraklanmasını mı bekleyim. bu arada Gemlikte yaşıyorum. akdeniz iklimi gibi bir iklimi var |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Mis zambak ve Ağaç zambaklarımın son halleri... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
A-101 den aldığım zambakların çiçekleri geçti ve biri tamamen kurudu toprakta bırakmayı düşünüyorum ekim zamanına kadar. Bu konuda ki fikirlerinizi alabilir miyim acaba... |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Eğer zambak dediğiniz "lilium" ise, kuru sapı koparın, saksıyı dışarı atın, Nisan da sürgün verirse, azar azar sulayın, vermez ise yaz sonunda hafif sulayıp bırakın. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2012
|
Sapdan üretim
Merhabalar, Yıllardır çeşitli yerden soğan, marketlerden de saksıda hazır zambak alırım bir türlü açtırmayı başaramamıştım, Nihayet başarmış bulunuyorum. Öyle mesudum ki )![]() Bilen üstadlara bir kaç sorum var, cevaplarsanız sevinirim. 1. çiçek açan/açmak üzere olan zambağımın alt yaprakları açmadan evvel '' yanık '' gibi bir hal aldılar ve hala devam ediyor, bu durum normal midir? 2. Bu yıl kısmetse ''Sapdan'' üretim yapmak istiyorum, eklediğim fotoğraflardaki ''türde'' saptan üretim yapabilir miyim? teşekkürler.. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
2. Alt yapraklar sararıp düşüyorsa soğanda sorun olabilir, sulama az veya fazlaolabilir, yani drenaj sorunu olabilir. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2012
|
Sn. KGURSAN, Hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. Tohum almak için sapın soğanda kalması mı gerekir, çiçekli sapı alsam su/vazo içinde de tohum bağlar mı? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu.
|
Tohum saptan olmaz. Tohum çiçekden olur, ama boşverin tohumla vs. uğraşmayın derim çünki uzun iş. Kolay gelsin. Düzenleyen kgursan : 18-06-2015 saat 20:34 |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim sizler gibi güzel bahçelerim yok, balkonda uğraşıyorum. Bu senenin ilk zambakları açtı. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2015
|
merhaba bu resimdeki türün ismi aklıma gelmedi ama bu kış hep dışarıda kaldı ki şuanda da dışarıda zaten olan olmuştur diyip dışarıda bıraktım. şimdi sormak istediğim bu saksıdan hayır gelirmi yoksa soğanlar için artık umudu kesmelimiyim? yeşil yapraklı gövdeleri uzunca bir süre yeşil kaldı taaki don yiyene kadar... |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Not: Soğanlarını ayırmak yeniden dikmek isterseniz çok geç olmadan yapın veya olduğu gibi kalsın. |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
yine aynı şekilde bırakacağım dokunmayacağım.sadece biraz dışarıda kalan boğaz kökleri için toprak ilavesi yaparım.sulamayı ne zaman yapsam acaba?martda felan mı sulasam? |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
allah bereket versin diyelim artık buna şükür ![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
evet şimdi dayanamayıp bir tanesinin yan tarafını eşeledim soğanlar sanırım soğuktan zarar görmemiş.zambağın dona dayanıklı olduğunu bilmiyordum.dibinde bi kaçtane zıpçıktı soğanı vardı onlar telef olmuş... bu zambak benim için özel bir yere sahip.zira bu kadar büyük bir çiçeği ilk defa bunda gördüm ve dahası miss gibi de kokuyor...boğaz kökleri biraz dışarıda kalmıştı umarım kendini yeterinde besleyebilmiştir.. bu sene de aynı manzarayı iple çekiyorum... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu.
|
Nisan ayına kadar toprak nemli kalsın(ıslak değil!) Nisan da sürgünleri uzayacak, sulama ve besleme ondan sonra yapılabilir. kolay gelsin. Not: Lilium soğanları depolanırken -2 oC da depolanır. Buz içinde nakledilir! yani Soğanlar soğuktan korkmaz, ama bitkiler korkar!.. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2016
|
zambak
sizce bu bitki zambakmıdır balkonumda birdenbire yetişti nasıl oldu bende anlamadım ve eger zambaksa çiçek açarmı |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2006
|
Çeşidi belli olmamakla birlikte, bu bitki zambak. |
|