![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Benim 3 hafta önce bahçeye diktiğim zambaklarda hala bir sürgün yok..Umarım çürümemişlerdir ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Zambaklarım bahçede dikililer ve üzerlerini hafifçe toprakla örtmüştüm..Hiç özel sulamadım sadece 15 günde bir 20-20-20 sıvı gübre verdim..Sanırım havalar serin olduğundan kök yapamıyorlar.Geç olsun da çürümesinler çok almıştım yazık olacak..Tek endişem çürümüş olmalarıdan korkuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Liliumlarım gizli hazinelerini göstermeye başladı, heyecanla bekliyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lilium siyah-beyaz zambak sanırım, lilium asiatica olabilir bir kaç çeşit lilium var o olduğunu tahmin ediyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Bilgilendirilen Üye
Giriş Tarihi: 30-01-2008
|
şehit yüksel bayar botanik bahçesi
Merhaba. Düzenleyen ilhami bayar : 02-06-2011 saat 09:33 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-07-2010
|
lilium
bunlarda benden |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Sevgili bettycim; benim siyah-beyaz zambağım açtı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Enfesmiş ben de heveslendim şimdi benimkide hemen açmasını bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Sn Andora enfes ![]() ![]() çok kibar, kokulu olanı tercihim ama buda canım olmazki çok havalı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Sevgili FIRUZAN, bende kokulu olan türlere fazlası ile düşkünüm ama bazen tüm güzellikleri bir arada bulmak mümkün olmuyor. Varsın kokmasın, görüntüsü de yetiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
|
Lilyum
Sarı Lilyum çiçeğimde açtı 3 renk bir arada ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
İlk mis zambağım açtı. Genellikle 3-5 çiçekli olacak gibi görünüyorlar. (iyi besleyememişm ![]() ![]() Acaba normal bakımla 1 sapta ortalama kaç çiçek olur? Kesme çiçek olarak kullanacak olsam ne zaman kesmem gerekir? Düzenleyen üzüm : 09-06-2011 saat 15:22 Neden: harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-06-2011
|
![]() Merhaba, Az önce saksıda bol tomucuklu ve hatta çiçekli bir zambak aldık eve geldik. pembe ve kokulu. çok heveslendim ama nasıl bakılacağı konusunda hiç bir fikrim yoktu. Eve gelince de ilk iş foruma girip bakmak oldu. Ama genelde soğandan yetiştirilmesi konusunda yazılar bulabildim. ve genelde bahçe de. Evin içinde güneşi bir kaç saat alan bir yere koydum. ama ne kadar süreyle ne kadar sıklıkla ne şekilde sulayacağımı bilemedim. Tomucukların açması için yapmam gereken bir şey var mı? gübre vs gibi? şimdiden teşekkürler, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-06-2011
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Lilyum yetiştiriciliği konusunda fazla bilgim yok tahmini olarak Lilium Ponticum orman altlarında (geniş yapraklı orman altı) ve çalılıklar arasında yetiştiğine göre asitli toprakları sever (yaprak çürüntüsü ve bitki çürüklerinin bol olduğu kısımlarda). Lilium yetiştiren arkadaşlar daha iyi bilir ama yaptığım gözlemler toprak yapısının asitli olduğu yönündedir. Lilium için ideal toprak yapısı hakkında bilgi almak isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
sevgili bettyycim,çok güzel görünüyor,kgursandan aldığım casablancalarım henüz tomurcukta, açmasını dört gözle bekliyorum.Aldığım bütün soğanlar çok güzel gelişti. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Her şey çok güzel arkadaşlar, ellerinize sağlık, benimkiler de açmaya başladılar fotoğraf makinem arızalanınca, cep telefonu da iyi resim vermeyince siteye koyamıyorum. Her şey bir yana bugün bir lilium gördüm harika arkadaşlar, boyu iki metreyi geçiyor, çiçek trompet adeti 30 yakın, trompetlerin büyüklüğü 20 santime yakın kokusuysa sadece harika ve mükemmelll diyebilirim, nerede olduğunu sormayın söyleyemem çünkü bir tane, tohumlarının sözünü aldım yetiştirip paylaşabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Tohumun biri dısarı da kalmış. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Tarife bakarsanız harika bir cins. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Sayın kgursandan soğanlarını aldığım pembe oriental lilium çiçeklerini gösterdi.çok güzeller,kokusu da çok tatlı. ![]() ![]() Bu arada sitenin saati yanlış gösteriyor mesajı,saat şuan 15:20 olmasına rağmen mesajda 13:50 gösteriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Sayın kgürsan'dan aldığım liliumlarım şimdi ilk yüklediğim fotoğraflar geçen sene aldıklarım vazoya kesip koydum 15 günlüktür vazoya koyduğum hali. şimdi ben ne yaptım bu sabah sararmış dalını topraktan çıkardım yavru soğan var mı diye evet var uygun şekilde dikeceğim diğerini de dikmeli miyim ?diğerleri daha açmadı açmak üzere sorum yapraklarda sararma var kök hastalığı olabilir mi? alt resimlerde bu sezon aldıklarım.dikkatimi çeken onların çiçek sayısı daha fazla geçen senekileri kesmemiştim çiçeği kesmek soğan büyüklüğünü etkilermi bu senekileri kesip vazoda durmasını istiyorum.ayrıca onların durumu iyi sararan yaprak yok teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|