![]() |
|
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Yolladığım çizgili çiğdemin ne olduğunu buldum sanırım, galeride gösterilmiş. http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=22110&c= |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi anladım fotoğrafları kendisi küçültüp sıkıştırıyor. Bende yüklemeye devam ediyorum. Umarım keyif alısınız. -Crocus biflorus subsp. biflorus -Crocus flavus subsp. dissectus -Crocus candidus -Crocus candidus |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
çiğdem olduğunu düşündüğüm bazı bitkilerin fotoğraflarını ekliyorum. yanılıyorsam lütfen düzeltin. çünkü soğanı normal çiğdemden biraz değişik gelmişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Nariel hanım bu bitki muscari dir. Mor çiçek açar şu an böyle yapraklıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Çiğdemin de yaprakları böyledir ama yaprakları biraz geniş ve içe bakan tarafı beyaz olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kharel sizin fotoğrafladığınız çiçek bizim bildiğimiz çiğdem değil. Ancak halk arasında bu dönemde açan her çiçeği çiğdem veya kardelen olarak biliyor. Yöresel ismi ise her bölgede farklı farklı. Bunun adı 'Merendera attica' türkçe adı ise yırtık çiğdem. Yani çiğdemlerin altında bulunan pipet şeklinde bir sapı var bunlarda ise böyle birşey yok. Çiçekler tamamen yere oturmuş şekilde duruyor. Soğanı ise hurma çekirdeği gibi ince uzun. Bu zambakgiller familyasına ait. Ben bunu daha önce Bilecik Bozuyük taraflarında çekmiştim. http://www.agaclar.net/galeri/showim...&searchid=8169 Ama yinede farklı birşeyler yetiştirmek herzaman keyif vericidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nariel fotoğraflarını eklediğim çiğdemlerin tamamı benim bahçemden. Hepsi safkan yerli türlerden. Yani hepsi organik ve hormonsuz. Hacam100'ün dediği gibi, çiğdemlerin yaprakları çok farklıdır ve doğada farketmek çok kolay. Çam yaprakları gibi dik ve düzgün içinden beyaz bir şerit geçiyor. Türüne göre sayıları 2 -10 adet ve genişliği 1 - 10 mm. arasında olabilir. Ekilip dikilmeye müsait olmayan her kayalık alanlarda görmek mümkün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Çiğdemlerimi içeri aldım hemen büyümeğe başladışlar. Sanırım haftaya açarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-06-2008
|
Hocam benimkiler dışarda ve mor olan 3 tane açtı bile. Ama ne yazıkki diğer renklerden ses seda yok daha ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Diğerleri biraz geç açarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Bugün çiğdem soğanı da aldım. Bir pakette 10 adet soğan, 5 lira. Bahar çiğdemi olduğu için sonbaharda dikilmeli diyor, şimdi diksem ne olur acaba? Dışarıda satıldıkları için ve kış boyu soğuk hava yedikleri için soğuklanma ihtiyaçlarını almışlardır diye düşünüyorum. Çok olmamakla birlikte filizlenme başlamış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Ben de hemen ekin derim ama bazıları çıkmayabilir ve çiçekleri ufak olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Ucuz gibime geldi, oralarda heba olacağına bende heba olsun düşüncesiyle hareket ettim galiba.. Yaşamsal faaliyetlerini sürdürsünler ve seneye kadar dayansınlar da, bu sene çiçeğinde gözüm yok.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2008
|
Arkadaşlar kırlarda yetişen beyaz çiğdemler yeniyormu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Yenen cinsi var ama hepsi için bir şey diyemem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Karadenizde soğanla kavrulup, yumurtalı olarak pişiriliyor. Fındık bahcelerınde kırlarda oldukça çok yetişiyor. Temızlemesi zorda olsa yemesi güzel,hemde bedava. Teşekkürler, hocam 100. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Sayın sezgin53, isterseniz şu sayfaya bir bakın: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11533 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nariel, teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Sn.hocam100 çiğdem soğanı değil de safran soğanı üretiyor musunuz? http://www.easytogrowbulbs.com/index...ROD&ProdID=652 Linkte Crocus Sativus (Saffron Crocus) yani safran crocus satılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
Safranın ne kokusunu biliyorum, ne de kendini gördüm. Eylül ayında çiçek soğanları alırken dikkatimi çekti. Birkaç paket alıp diktim. Birkaç gün önce yaprakları göründü. Ne kadar zamanda gelişip açarlar bilmiyorum. Bilen varsa söylerse sevinirim. İşte safranlarım: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
çiğdem, çiğdem soğanı, çiğdem tohumu, soğan, tohum |
|
|