![]() |
|
![]() |
#902 |
Ağaç Dostu
|
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_.../622B00047.pdf SÜMBÜL YETİŞTİRİCİLİĞİ konusunda tanıtıcı bilgi var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Benim sümbüller şu anda böyle açtı arkadaşlar: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Çok güzelleeer ellerinize sağlık Mevlüt bey, benim bu yıl saksılarda olanları kış vurdu çiçeklerini açamadan geçtiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2009
|
Hocam100 Bey; Sümbülleriniz maşallah çok güzeller. Sümbülleri topraktan çıkarıyor musunuz? Yok sa devamlı toprakta mı kalıyorlar? Saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Ağaç Dostu
|
Sümbüllerimi her yıl söker uygun şekilde ilaçlar ve depolarım zamanı geldiğinde de ekerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Ağaç Dostu
|
Sümbüllere devam: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Ağaç Dostu
|
Devam: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Ağaç Dostu.
|
Sn aheste, Sümbülleri kış vurmaz. Soğuk seven bitkidirler. Çiçek açmayışlarının başka nedenleri vardır belki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2012
|
Merhaba Ben de geçen sene bahçeme sümbül ekmiştim. Çiçeklenme döneminden sonra soğanlarını topraktan çıkardım ve sakladım. Ancak bir tanesini çıkarmayı unutmuşum. Dolayısıyla diğer bitkileri sularken bu soğan da sulanmaya devam etti. Bu sene unutuğum soğan yavrulayalarak 7 kök haline gelmiş. Çiçek kalitesinde de bir sorun yok. Bu sene de toprakta bıraksam mı yoksa çıkarıp saklasam mı karar veremiyorum. Ne önerirsiniz? Bu arada sümbülüm Adana'nın sıcağına katlanmak zorunda kalıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kgursan, çiçekleri vardı tam büyüme devresindeyken kar yağdı günlerce don tuttu, çiçekleri öylece büyüyemeden kaldı. Yaprakları sarardı, Allahtan soğanlarına bir şey olmamış. Bahçede yere ekili olanlar gayet sağlıklı, yarın fotosunu çeker eklerim, teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Ağaç Dostu
|
Kamil bey enfes kokulu , değişik ve iri bir tür.Çok beğendiğimi belirteyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Ağaç Dostu
|
Sn Kgursan, benim sümbüllerim bu yıl böyle oldular. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
ilk önce herkeze merhaba ben bugün daha hiç çiçek açmamış bir sümbül aldım şimdi ben bunu yetiştiricem fakat suyunu haftada 2 keremi 3 keremi anlamadım birde döküldü kestik diyelim bir iki gün güneşte bekletip sonra gölgeyemi koyucaz yoksa hep gölgedemi olucak ve bu yaz aylarında su vermeye devam edicezmi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2012
|
sümbüllerim
Merhaba, Bunlar da tropiksera' dan aldığım blue jacket ve delft blue sümbüller, çiçekten ağırlaştılar ![]() Carrefour' dan aldığım karmen kırmızısı Jan Boss' lar daha geriden geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar sümbülleriniz geçmeye yakın tohum oluşmadan kesini.Ama yapraklar kalsın.Bu şekilde yaparsanız soğanlarınız iri olacaktır.Aksi takdirde soğanalrınız küçük olur.Seneye küçük çiçek açar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Hocam benim sümbüllerim ne olursa olsun küçülüyorlar ama şöyle bir durum var ben hep açmış soğan alıyorum kendim sadece 1 kere diktim ama oda cahillikten öldü hersene 2 ye bölünüp küçülüyorlar ve sonra yok oluyorlar bende bu sene suya ve çakıla koyup yetiştirdim yine aynı sonuç ve üstüne üstük yapraklarında kırmızı lekeler oluştu ve çıkmıyorlar :'( . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle aldığınız soğanın kaliteli ve iri olması şart.Açmış alırsanız bu duurm başınıza gelir.Saksı biraz geniş olacak ya da bahçeye ekilecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2008
|
çok güzeller maaşallah... Denizli'ye selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2008
|
ayrıntılı anlatır mısınız lütfen, nasıl saklıyorsunuz, ne ilacı kullanıyorsunuz, sümbül hiç yetiştirmedim, soğanını kurutmadım, soğanlı bitkilerden korkuyorum, bilmediğimden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Ağaç Dostu
|
Çeşitli zamanlarda pazardaki çoçekçiden aldığım hibrit sümbüllerden ses seda yok. Fotoğrafını eklediğim ise, buralarda hemen herkesin bahçesinde olan ve her yıl aynı şekilde açan bir türü. Kokusu da güzel. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2012
|
sümbül'den tohum alınıp yetiştirilir mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan üretmek zor bir iştir.Yanlarındaki yavrulardan üretmek daha kolaydır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hocam100, marketlerden aldığımız bir dolu çiçekli sümbül soğanlarının ertesi yıl veya daha sonraki yıllarda yabanî aslına döndüğünü okumuştum. Sizin sümbülleriniz çok güzeller acaba yukarıdaki soğanlar kaç yıllıklar? Yabanî formuna dönmesi gibi bir şey söz konusu oluyor mu sümbüllerinizde? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|