![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Arkadaşlar bu serin yer ve karanlık ortamı eğer turfanda yani erken yetiştirmek içindir.Eğer normal zamanında yetiştirmek istiyorsanız bunlara gerek yoktur.Bahçenize dikin gerisini karışmayın.Saksıya dikin baklonunuza koyun ocak ayını 2. yarısı içeri alın tamamdır. Yani insanların kafasını karıştırmmak lazım.Ben bu işi tam 20 yıldır yapıyorum hep böyle yaptım.Erken açsın mesala aralık ayında o zaman bu denileni yapın.Ama zaman sorununuz yok sa o zaman yapmaya gerek yok.Unutmayın ki erken açan sümbüller cılız olur. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Eğer dediğiniz gibi çiçek açtı ise karda zarar görür fakat zaten 1 ay kadar çiçeklikalma süresi olduğu için, bu süre zarfında yani 1 ay kadar kar yağmazsa sorun olmaz tabi don da olmamalı. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
|
Çiçeği açmadı, tomurcuk olarak duruyor. Topraktan 2 cm çıkmış durumda, çiçeğiyle beraber, daha önce hiç sümbülüm olmadığı için bilemiyorum. Bilgi paylaşımınız için teşekkürediyorum Malum kar geliyor diyorlar, biz tedbirimizi alalım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
Sümbülüm saksıda, herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum. Sadece kardan zarar görüp görmeyeceğini öğrenmek istedim. Soğanı ekim başında ekmiştim çok aceleci çıktı Bu sümbülü geçen bahar praktikerden almıştım, yani çiçeğini gördüm aslında, ama topraktan önce yaprakklarının çıktığını sanıyordum. Oysa yapraklarla birlikte çiçeğini de çıkardı. |
|
|
|
![]() |
|
|