![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın kgurkan bey bizim elimizdekiler sanırım yazdıklarınızdan Hippeastrum oluyor kokusuz dogrumu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu.
|
Kokusuz ise hippeastrumdur. Çiçekleri gösterişlidir. Güney Amerika orjinli olup devamlı yaprak yapar. çiçeklenmesi için bir dönem (1 ay kadar) kurak kalması gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Akon, bu mesajımda sizden fotoğraflarla ilgili bir ricada bulunmuştum. ![]() Aynı ricayı, bu başlıktaki fotoğraflarınız için de yineliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Benim de birinci kızım açtı. İkincisinin tomurcuğu yolu yarıladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Günebakancığım. Bunlar köyümüzdeler. Sanırım köyün havasını sevdiler. İçlerinde kırmızı da vardı. Galiba onların başına bir iş gelmiş. Ortalıkta gözükmüyorlar. Bu hafta birtanesini gördüm. Henüz tomurcuktaydı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-10-2007
|
sayın almira bahçenizde olan amryylis dış mekan için olanımı yoksa her hengi birimi bende de 5 adet var 1-2 tanesini toprağa dikmeyi düşünüyorum dış mekan rize de fazlaca yağmur yağıyor soğanların çürüme ihtimali var mı deneyiminizi paylaşırsanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-01-2012
|
amaryllis
Merhaba ![]() Dun tam amaryllisimin tohumlarini koparmak uzereyken, nette yaptigim kisa bir arastirma sonucu bu foruma ulastim ve tohumlarimin hayatlarini kurtardiniz ![]() Simdilik su haldeler ![]() (fotolari unutmusum) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraftaki gibi kopardıysanız geçmiş olsun, henüz yeşillermiş, hiç değilse dalında sararmaya yüz tutsaymışlar olurlardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Ben tohumları saplarından kopardığınızı anladım (pardon özür dilerim) Solan çiçek yapraklarını koparmanız tohum oluşumunu engellemez. İçeriye bir yere alınız ki tohumlar donlardan zarar görmesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Tesekkurler ![]() Bu tohumlarin olusmasi yeni cicek olusumunu engelliyor mu? Tohumlar icin butun enerjisini harciyor mu bitki? Bir bilginiz var mi? Cunku bitkim yeni dal cikardi normalde hemen tomurcuk verirdi ama vermedi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2007
|
Alıntı:
biraz geriye dogru syfa ilerletirseniz benim resimlerime ulaşırsınız bu konuda. 3 yıl oldu o tohumları ekeli ancak soganlar çokta buyumedi henüz. ama tohma bırakmak soganı resmen ufaltıyor hem de çok. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2007
|
Bu sabah Hollandadan gelenler tomurcuklu ve yavrulu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 25-09-2011
|
Alıntı:
Bursa şehir merkezinde, terasımda, balkonumda ve küçük bahçemdeler. Bu sene son kez açacaklar. 15.000 metrekare bir yer kiraladım. Önümüzdeki sene taşınacaklar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 25-09-2011
|
Alıntı:
Soğanlı çiçekleri sevdiğimi biliyorsun. Elimde biraz tür var. Onları oraya taşıyacağım. Sera da kuracağım. Kestiğim amaryllisler ikinci yılında açıyorlar. Biraz daha büyümelerini bekliyorum. Bir ara yeni kestiklerimin resimlerini yüklerim. Gördüğün gibi bu sene yeni türler geliyor. Koleksiyon çok geniş. Aksilik olmazsa eylülde satış başlar. Selamlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2007
|
Bugün pazardan aldım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |