![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2007
|
Evet günebakan, fotograftaki kırmızı. Bende çok fazla amarillis var, açtıklarında herbirinin fotografını sizlerle paylaşıcam... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Arkadaşlar ben bu sene ilk defa amarylis yetiştirdim.Yeşil yaprakları sürekli duruyormu? Soğanları ne zaman dinlendireceğiz? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2008
|
Sn. Nuzel amaryllisinizin yaprakları yaz boyunca kalacak. Bu süre zarfında onlara iyi bakın ki gelecek sene için gerekli besinleri depolasınlar. Okuduğum birçok yazıda farklı aylardan bahsetseler de ben geçen sene ağustos ortasında sularını azaltıp eylül gibi de tamamen kestim. Tüm yapraklar solduktan sonra soğanları saksılarından çıkarmadan balkonda gölge biryere aldım. Ekim sonunda ilk sularını verdim. Genelde önce çiçek çıkar ama benimkilerin hepsi yaprak verdi. İki tanesi şimdi çiçek açmaya hazırlanıyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim de lalelerin çiçeklerini kesmişler Günebakan. Seni çok iyi anlıyorum. Amaryllis'im evin içinde duruyor. Yerini sevdi sanırım. İkinci kez çiçek açtı. Yaprakları da çok muhteşem. Seneye daha fazla yetiştireceğim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Anladım sayın ninina yani eylül -ekim 2 ay dinlenecekler. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
|
Benim güzellerden biri açtı, misssss gibi kokuyor ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Bendekilerdede koku yoktu.Hatta satıcısı kokulu diye satmıştı soğanları.Şimdiye kadat kokulu olana rastlamadım. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Benimkiler de kokulu ama öyle bir frezya veya sümbül gibi evi saracak bir kokuları yok. Ancak burnumu çiçeğin içine sokarsam alıyorum kokusunu ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
|
Sevgili güler, cinsini bilmiyorum ama çok güzel kokuyor, pazar günü arkadaşlarım geldi ziyaretime, bahçede dolaşırken ne kokuyor böyle diye bile sordular hatta.. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Kasımda çiçek açmış olan avatarımdaki amaryllisim yine tomurcuk vermiş. Senede iki Hiç fena değil. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bahçeye ektiğim amarilislerimden biri daha çiçek sapı çıkarmış . Diğerini koparmışlardı ama bu emin yerde ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Soğanların çürümesine yol açan kırmızı lekelerin en önemli sebebi yüksek nem ve sulama esnasında soğanın boğazının ıslanması. O bir mantar hastalığı ve mantarlar da en iyi nemli ortamda ürerler. Yaprak bitlerinden de düzenli ilaçlamayla kurtulabilirsiniz. Ben bitlere karşı dursban-4 kullandım şu an bir sorun yok. Ama ilaç yapraklarda beyaz leke bırakıyor. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar daha önce sayfada amerylıslerin kokusuz olduğuhu okumuştum.Bu yüzden çiçeklerini koklamak hiç aklıma gelmemişti. Ancak bugün amerylısımın önünden geçerken burnuma çok güzel bir koku geldi.Daha sonra bu kokunun amerylıs çiçeklerinden geldiğini farkettim. Kokulu türün resmini aşağıya ekliyorum. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Kokulu olması İlginç bir durum.Merak ettim şimdi.Maşallah güzel açmışlar. Acaba diyorum açma zamanına göre mi yoksa bulunduğu ortamla mı ilgili koku olayı.Bnde bu renk te vardı ama hiç koku yoktu.Değişik bir tür o zaman. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Ekteki fotoğraflarda bizim bahçemizin güzelleri. Kırmızı kadar yoğun olmasada, beyazda kokuyor. gurcooo sayesinde kırmızının koktuğunu keşfettim, sonrasında bir yerde rastladım. Bir çok çiçek aynı anda açınca kokusu uzaktan bile hissediliyor. Beyazın kokusu uzaktan hissedilmez sanırım, bir kaç sap aynı anda açtığı halde yakınında bile hissetmedim. Zaten beyazın koktuğunuda tolgahann sayesinde öğrenmiş oldum. Ve arkadaşlar fotoda görülen turuncuyuda kokladım ama emin olun kokmuyor ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
|
Benimkilerde açmaya devam ediyor, daha onlarca tomurcuk var açılmamış, açanların kokusu iğde kokusu ile karışında daha bir güzel oluyor. Biraz daha fotograf ekleyeyim bari ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-12-2008
|
Sayın gurcoo bu 668 numaralı mesajında yer alan kırmızı renkli amarayllis'in ismi nedir. Ben de aynısından var. Sadece kırmızı amarayllis diye mi isimlendiriliyor. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2009
|
Ya şimdi hepinizi kıskandım benimkiler hala açmadı tohumdan çıkmışlardı acaba daha küçükler diye mi açmıyorlar. ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2008
|
Merhaba
Bende bir soğanı büyükçe bir saksıya dikmiştim ama kenarlarınada tohumlarından dikmiştim.Tohumlarda çimlendi baayağa büyüdüler.Şimdi saksıyı ayırmalımıyım acaba. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
|
Sevgili burcind bence bir mahsuru yok. Benimkiler sıkışıkken daha memnundular ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
Sevgili m eroglu, aynen dediğiniz gibi kırmızı amarillis diye biliyorum, asıl türü nedir bilmiyorum.. Bilen arkadaşlar versa yardımcı olurlarsa sevinirim. Bu türden çok fazla var, yaygın bir tür. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
|
Yeni açanlardan birazdaha ekliyeyim... ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() Buda son çiçeğim .Artık sezon kapandı.Sevgili Zerrinsrt'nin yolladığı amaryllis |
|
|
|
![]() |
|
|