![]() |
|
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Arkadaşlar yakında benim de sümbülteberim olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler balıkçı bey. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Alıntı:
Sabırla biraz bekleyeceksin. Seneye açar belki bende bekliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Şanslı sümbülteber sahibi arkadaşlar, Soğan dikim zamanını, kışın içeride mi balkonda mı duracağını, soğan dikim derinliğini net bir şekilde söyleyebilir misiniz? Birkaç gün içinde benim de sümbülteber soğanım olacak; hata yapmak istemiyorum. Zaten normal sümbül soğanlarımı toprağa iyi gömmedim diye mutsuzum, bunlarda da aynı şeyi yaşamayayım. Balkonum kuzeye bakıyor, çok soğuk ve çok rüzgar alırken, güneşi unutuyoruz kış boyu. Bir de uzun saksı uygun değil anladığım kadarıyla bu çiçek için. Uzun saksıların derin olanları bile tercih etmemek gerek herhalde. Herkes derin saksıya dikmiş. Şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Arkadaşlar, yakın zamanda sümbülteber soğanı alan varsa ,nerede bulabileceğim konusunda bilgi verebilirmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sn. Cemo |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar nihayet benim de elimde sümbülteber var artık .Ben de bundan sonra sohbetinize katılırım artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar merhaba, ben sümbülteber ,süsen ve muscarileri boy sırasına göre dikeceğim.Fakat hiç sümbülteber yetiştirmediğim için ,süsenlerin arkasınamı önünemi dikmem gerektiğine karar veremedim. Her iki çiçeğide yetiştiren varsa bilgi verebilirmi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Bende bugün ektim sümbülteberlerimi.İnşallah açtıklarınıda görürüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Süsen, soğanlı ise, muscari ile aynı boylarda, 15-20 cm. Sümbülteber 80 cm civarı. Bu durumda arkaya sümbülteber, önüne süsen ve muscari. Süsenler, (gaillardia konusuna eklediğim resimdeki gibi ) rizomlu ise arkaya bunlar, ortaya sümbülteber. Kolay gelsin, güle güle büyüt inşallah, çiçeklerini de gör. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Balıkçı çok teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
Hocam100, Eminim çok erkendir ama yine de kontrol amaçlı sormak istiyorum. On gün önce gömdüğüm soğanları (elimde değil, bundan vazgeçemedim) bir kontrol edeyim diye toprağı eşeledim. Soğanlar sanki yumuşamış gibi idi. Başaramadım galiba değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-10-2008
|
evet benim bahçemde sümbülteber var saksıda yetiştiriyorum.şu an yeşil soğanları mart ayında ayıracağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Yeni Üye
|
izmirde hisarönündeki çiçekçilerde soğanı var bulabilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Yeni Üye
|
soğanları çok derine dikmeyin mümkünse üzerine torf koyun daha rahat çıkarlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Yeşim Hanım, Forumdaki bilgilendirmelere göre gömdüm soğanları. Tamamen torf kullandım. Eşelemesem iyi olacaktı aslında. Bir buçuk yıl çiçeğini bekleyen üyeler olduğunu okumama rağmen sadece on gün sabretmek de şımarıklık ![]() Hisarönüne bir daha bakayım ama sizin yeşil dediğiniz artık sararmak üzere olduğu anlamına mı geliyor? Ne zaman sararacak da ayırıp dikeceksiniz tekrar? Hocam 100 ile aynı zamanda ekim yaptığımızı sanıyorum, o nedenle kendisine sordum. Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
|
Yeşim hanımın dediği gibi soğanalrı çok derine dikmeyin ve ilk dikimden sonra filizlenen kadar fazla su vermeyin yoksa çürütürsünüz. Biraz nazlı bir bitki çıktıktan sonra su zarar vermez. Ben de eşeledim meraktan köklenme vardı. Yandaki yavrularda da hafif sürgün vermiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
|
Suyu fazla verdim gibi geldi bana da, ondan baktım ve sordum size Hocam100. Sizinkiler de henüz filiz vermedi ise sorun yok. Kendimi test edeyim dedim karşılaştırma yaparak ![]() (Sabrı öğrenmeliyim) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Sümbülteberlerimi dikeli bir hafta oldu. Fakat üzerlerinde küçük beyaz küflenmelere benzer pamukçuklar gördüm, temizleyip kuru toprağa yeniden yerleştirdim, üzerinde filizlenmeleri var. Küflenmeye karşı ne yapabilirim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Aynı küflenmeler benim sümbülteber soğanımdada oldu ben aspirinli su döktüm inşallah düzelir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Sanırım benim sümbülteberlerim çürüdü, çokda sulamadım ama bugün sabah baktığımda iyice yumuşamışlardı ,dün biraz fazla su dökmüşüm sanırım.. Acaba bir süre su vermesem kurtarabilir miyim? Kendimi iyi bir çiçek yetiştirici zannediyordum ama sanırım değilmişim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
Ben de kendim deneme yaparak gördüm ki derine dikmeyin dikmiş iseniz üzerinden hafif olarak soğan görünene kadar toprağı alın. Fazla su vermeyin. Sorun sıcaklık , sıcak ortamda durmuyorsa çürüme riski var.Ben sobanın 2 metre yanına koydum. Filizlenmeye başladı. Sıcağı seven bir bitki biraz da nazlı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Ben bir daha dokunmayacağım diye dün söz vermiştim kendime. Az önce komple soğanı çıkarıp baktım topraktan ![]() On üç gün oldu dikeli, ne filiz var ne de kök. Pek çürümüş gibi de değil. Gece oda soğuduğu için sıcaklık düşüyor, yapabileceğim birşey yok. Benim koşullarıma göre bir çiçek değil sanırım. Biraz daha yüzeye aldım soğanı ama hala faaliyet yoksa ölmüş demek midir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
Turuncu his soğanları böyledevamlı çıkarıp bakarsak o soğana zarar verrisiniz.Dikeceksiniz bir daha dokunmayacaksınız.Göreceksiniz sizi şasırtır.Belirlenen gün geldi mi filizlenmeye başlar.Yapacağınız şey fazla su vermemek ve beklemek. Biraz sabır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar sümbülteber zor soğandır, diğer soğanlara benzemez ![]() Soğanın bu aylarda kuru olarak tutulması, nisan ayı gibi captan gibi bir mantar ilacı ile ilaçlanarak toprağa dikilmesi gerekir. Güneşi sever. Sümbül, lale soğanları gibi düşünmeyin ![]() Bu soğan marketlere de, bahar soğanlarının dikim zamanı geçtikten sonra gelir... yani mart sonu gibi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu da, bir bitkinin en büyük ihtiyacı olan; iklim isteği, ekim-dikim aralığı, bakım zorluğu gibi bilgileri iyice araştırmadan herşeye atlamamam gerektiği konusunda bana son ders oldu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|