![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Konu tek bir başlık altında toplansa daha iyi olurdu. Soğuklamaya baya zaman var daha. Yavruları ana soğandan ayırıp da mı saklamalıyım? Sanki hep birlikte daha az enerji harcarlar daha dayanıklı olurlar gibi geliyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Yoldaş, bir farkı olacağını sanmam. ayırmasanız belki birleşik olanlar koparılmaması falan gerekiyordur. kuruyup da kendi kendine kopacak gibiyse koparın. ben genelde dayanamayıp kopartıp ayırıyorum. söküm konusunda da kgursan yazmış bir önceki mesajda. yapraklar tamamen sararınca sökecekmişiz. Soğanın dışı da kahverengileşecekmiş. sizin ne kadar sopğanınız var? kaç senedir dikiyorsunuz? üretebiliyor musunuz soğanları? Düzenleyen MetinT : 07-05-2009 saat 20:03 Neden: hitap |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
Çiçek sapını kırıp üzerinde bırakmak ile kesmek arasında bir fark var mı diye merak ediyorum. Ankara'da söküm için Temmuz ayını beklemek gerekiyor.Ekim için Eylül sonu ideal oluyor. Saygılarımla ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ben de size bir soru sorayım. şimdi lalelerin yaprakları sararınca mesela benimkilerin kupkuru olmuyor. çekince de kolay kolay kopmuyorlar. zorla koparmak gerekiyor soğandan bitkiyi. acaba erken mi davranıyorum. biraz daha bekleyince onlar kendiliğinden dökülecek kadar kuruyorlar mı? |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
Alıntı:
Yemeklik baş soğan üretenler çiçek sapını kesmek yerine kırıp üzerinde bırakıyorlar.Kesmek ve kırmak arasında soğanın gelişimini etkileyecek bir şeymi var diye merak ettim. Yapraklar kuruduktan sonra çiçek sapı kolayca kopmuyor. 1-2 hafta sonra kolayca kopuyor ama yapraklar kuruduktan sonra sapı koparmanın bir zararı da olmuyor. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|