![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
ben de tam bu konuda usta değilim ki dostum senin gibi öğrenmeye çalışıyordum. hemen daha buzdolabına koymayacaksın zaten sanırım. 1 ay kadar falan dursunlar dışarda serin bir yerde kurusunlar hem. güneşte falan kurutmayacakmışız. buzdolabında muhahafaza da hava alması gerekir heralde. çünkü lale ambalafları hep delik delik olur dikkat ettiysen. o yüzden poşette hava alamaz. bir karton kutu olabilir mesela kurşun kalem kalınlığında da delikler açarsın iyi olur diye tahmin ediyorum. Ben öyle yapmayı düşünüyorum şimdilik. Yeni bir şeyler öğrenmezsem tabi. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
bir iki tane ben de söktüm çok küçükler de var öylece serin bir yerde çekmecede gazetede duruyorlar. hepsini sökerim ondan sonra ilaçlayıp 1 ay kadar (ve ya daha fazla) yine serin 18 derecede falan saklarım sonra da buzdolabına bir kutu işçersinde koyarım. planım bu benim. ama kendi fikrim burda arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla. bir de lale soğanı saklama diye başlık varmış oraya da bakalım. aslında böle konular ayrı ayrı çok karışık olmuş. bir yerde olsaymış daha iyiydi. |
|
|
|
![]() |
|
|