agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni107Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-03-2009, 00:50   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-10-2008
Galeri: 33
ters lale tohumu

Bende sizlerle beraber değişik yöntemlerle ekeceğim.Sonuçları burada paylaşalım,bende tecrübemi paylaştım,işin derinliğini bilmiyorum. Hep bilgileri okuyoruz tatbik edince bilgi pekişecek.

eto26 beğendi.
ismet şenad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2009, 01:17   #2
Ağaç Dostu

Sayın Hocam ticaretini yapanlar deyice, alıp satanları değil, üretim yapanları kastetmiştim. Bir ters lale çiçeğinden 500 ile 1000 adet arası tohum alınır,4 -5 senede satış boyuna gelir,ilk iki sene fazla yer kaplamaz,üçüncü seneden sonra bölünmüş soğandan ekilmiş gibi boya gelir.

Bölme ile tohum yöntemi arasında 2 sene fark var,sayı olarak tohum sayısının fazlalığı farkı kapatıyor.Çok sayıda üretim yapabiliyorlar.

Bizim amacımız yöntemleri okuyup bu şekilde üretiliyormuş demekten, biz bu şekilde uygulama yaptık ve bu neticelere ulaştık demek.

Sizlerin de bilgi ve paylaşımlarınızı bekleriz.

eto26 beğendi.
Eski 15-03-2009, 04:55   #3
Ağaç Dostu

ibrahim37's Avatar

Giriş Tarihi: 28-07-2007
Galeri: 797
İsmet bey benim okuduğum bir yabancı sitede ters lale tohumları çimlenme döneminde mutlaka bir miktar ışık alması gerekiyormuş. Yani tohumları derine gömersek kesinlikle çimlenemeyeceği yazıyordu. En doğru yöntem olarakta torf üzerine serpiştirmek ve üzerlerinide bir iki santimlik çok ince mıcırla kapatmak ve sık sık sulayarak nemli kalmasını sağlamak gerekiyormuş. Ancak bende denemedim.

ibrahim37 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2009, 08:50   #4
Ağaç Dostu

hocam100's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ismet şenad Mesajı Göster
Sayın Hocam ticaretini yapanlar deyice, alıp satanları değil, üretim yapanları kastetmiştim. Bir ters lale çiçeğinden 500 ile 1000 adet arası tohum alınır,4 -5 senede satış boyuna gelir,ilk iki sene fazla yer kaplamaz,üçüncü seneden sonra bölünmüş soğandan ekilmiş gibi boya gelir.

Bölme ile tohum yöntemi arasında 2 sene fark var,sayı olarak tohum sayısının fazlalığı farkı kapatıyor.Çok sayıda üretim yapabiliyorlar.

Bizim amacımız yöntemleri okuyup bu şekilde üretiliyormuş demekten, biz bu şekilde uygulama yaptık ve bu neticelere ulaştık demek.

Sizlerin de bilgi ve paylaşımlarınızı bekleriz.
İsmet bey bu yönü ile düşünülünce mantıklı bir üretim şekli .Kendim de tohumdan üretmeyi deniyorum.Bu yıl 2.senesi bakalım nasıl olacak.Resimlerini çekip burada paylaşayım.Ama gördüğüm kadarı ile yaprakları daha küçük çıktı.Seneye de irileşmez gibi görünüyor.

hocam100 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2009, 19:49   #5
Ağaç Dostu

ters lale tohumu

İbrahim bey benimde okuduğum Türkçe kaynakta 2-3 cm diyordu,ben sonbaharda 1,5- 2 cm derine ektim.Torf kullanmadım milli kum,kara toprak ve hızar talaşını karıştırıp ekmiştim.Kışı bahçede geçirdi,mart ayı başında tek tük çimlenen oldu hala yenileri çıkıyor.Torfla daha rahat çimlenebilir.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025