agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni107Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-01-2018, 11:03   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-06-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 493
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ismet şenad Mesajı Göster
Ters lalenin tohumdan üretilmesi:

Araştırma yapıldığı zaman ters lalenin çoğaltılması: Tohum, yavru soğan, çapraz kesim, dilimlere ayırma yöntemi ile yapılıyor.Tohumdan üretimde çiçeklenme yaklaşık 4-5 yıl, diğer yöntemlerde 3 yıl gibi bir zaman sürüyor. Bu işin ticaretini yapanlar tohumdan üretim yöntemini kullanıyorlar.


Biz bu forumda tohumdan üretim yöntemini uygulayıp,deneme ve uygulama yöntemlerini beraberce katılım yaparak forumda bilgi ve becerilerimizi paylaşacağız.Bilgi almak için foruma giren arkadaşları da bilgilendirmeğe çalışacağız.

Yapacağımız çimlendirmede ekeceğimiz tohumların sayısına göre bir saks,viyol veya kasaya torf,humus karışımı doldurulur (sadece torf da olabilir). 2-2,5 cm arayla ortama serpilir üzerinide 2cm kalınlığında torfla kapatıp nemli olacak şekilde sularız. Tohumlar genelde ılık sera ortamlarında daha randımanlı çimlenme yaptıkları için ılık ortamda bulundurmalıyız. Bu şekilde çimlenmeyi hızlandırıp çimlenme yüzdesini artırabiliriz. Normalde bahçe ortamında da çimlenirler.

Ters lale tohumu paylaştığımız arkadaşlar tohumları toprakla buluşturup, bilgi ve tecrübelerimizi burada paylaşalım.Hepimize kolay gelsin.


Kasım ayı sonlarında ekip, bahçede mart başında çimlenen tohumlar:
hakkari lalesi diye geçiyor eminönü de çiçekçiden almaya kalktığında.

evandevan5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025