![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Liliumlarınız asiatic ve oriental Liliumlardan, bakımları kolay türler, yazdıklarınız ve resimlerden anladığım kadarı ile, bu türlerin yaprakları sonuna kadar yeşil ve canlı dururlar, sizinki o dediğiniz tomurcuk döneminde bir rahatsızlık geçirmiş, yapraklarını da kurutmuş tomurcuğu da etkilenmiş daha sonrada soğan kendini toparlamış mücadele vermiş hatta yandan bir de yavru yapmış. Bu rahatsızlığı sebebini buradan bilemem ama büyük bir ihtimalle sulama yanlışlığı olabilir. Aslında güzel bir tecrübe yaşamışsınız, ben böyle bir tecrübe yaşamadığım için, o yaprakların arasında ki soğanları çok merak ediyorum keşke resimleseymişsiniz, soğan mı değil mi nasıl bir şey görmüş olurduk. Soğanların birini ayırıp ektim diyorsunuz, o soğanlarda köke benzer bir şeyler varmıydı? Hala duran varsa soğan dediklerinizi net bir şekil de fotoğraflayabilirmisin. Sonuç olarak belki çiçek görememiş olabilirsiniz ama iyi bir şey öğrenmiş oluyorsunuz (oluyoruz) Öyle tahmin ediyorum kök kısmında bolca yavru soğan yapmıştır, daha sonra saksı değiştirirken de bunları paylaşırsan sevinirim. Saksı değiştirme dönemi yaprakları kurumaya yüz tuttuğu dönemde yapabilirsiniz. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| lilium candidum, soğan, zambak |
|
|