![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Herkese iyi aksamlar... Benim gecen ay diktigim liliumlari bir sey iki gün icinde tamamen yedi. Bahceye gömdügümüz küvetin icine lilium ve nergis soganlari ekmistim. Önce bir seyin liliumun toprak seviyesindeki sapini ve kökün bir kismini kemirdigini gördüm. Cicegin dibinde bira sisesi kapagi kadar bir delik vardi. Bahcenin belirli yerlerinde de bu deliklerden buldum, yani bir tünel acilmisti ama köstebek gibi tümsekli bir tünel degil de toprakta hic iz birakmayacak sekilde. Ertesi gün liliumlarin ücü de tamamen gitmisti. Ben ne oldu diye bakarken bir sey nergislerden birini topragin icine cekiverdi. Önce danaburnu diye düsündüm ama danaburnu bu kadar hizli calisabilir mi? Acaba ne olabilir ve nasil bir önlem alabilirim? Düzenleyen ciceksever70 : 24-05-2010 saat 21:19 Neden: resim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
Sayın ciceksever70 Eğer benim bahçemdeki ile aynı canlı ise tarla faresi.Benim lale ve lilium soğanlarımın çoğunu yedi.Zehirli yem koydum ama çözüm olmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biz de süphelendik ancak tarla faresi metal küvetin dibinden girip tünel kazabilir mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bugün dayanamayip küvetin topragini bosalttik cünkü icindeki üc lilium ve yaklasip yirmi nergis tamamen yenip bitmisti. Bir tek phlox cicekleri duruyordu. Tahliye deligine koydugumuz metal kafes duruyordu ama tahliye deligini acip kapatmaya yarayan metal dügme itilmis ve yeni bir delik ortaya cikmisti. Bu delikten de bahcenin diger yerlerindeki tünellere baglanti oldugunu tahmin ettik. Bu delige de metal bir tel koyduk ama ne kadar care olur bilemem. Tünelleri kapali bulan tarla faresi yeni tüneller kazar mi onu da zaman gösterecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Tarla fareleri genellikle işlenmemiş topraklarda ve bol otlu olan bölümlerde bulunur.Çünkü oralarda hem bol besin vardır hem de gizlenmeleri daha kolaydır. Tarla faresinde kurtulmanın yolu da etrafta yabani otu bol olan yer bırakmamak ve ne ektiyseniz onların etrafı işleyerek tünellerini bozmak. Gizlenecek yer kalmadığında hemen bölgeyi terkederler ve başka yerde yuvalanırlar. Ayrıca etraftaki yabani otlar temizlenince tarla fareleri kedi ve diğer doğal düşmanlarınca daha kolay farkedilip doğal olarak yok edilirler. Acil önlem ise deliklerine su doldurun ve başında bekleyin tüneller su dolunca tünellerin bir ucundan hava almak için mutlaka dışarı çıkacaktır. On gereğini gönlünüze göre yapmanız imkanı ortaya çıkar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
lilium candidum, soğan, zambak |
|
|