![]() |
|
![]() |
#812 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2011
|
geçenlerde şakayık lalarimin resmini siteye yüklemiştim 56. mesajımda ancak tekrar yükleme gereksinimi duydum çünki ilk açtıklarında çok açık pembe idiler ancak şu anda o kadar güzel renklendilerki kokularıda artı ******* almışım şakayıklı lale işte resimler pembelerin arasındakiler turuncu ![]() ![]() ![]() bunlarda üste nevzat beyin lalelerinden ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#818 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=acemifüsun;951642]Sn. useful laleleriniz çok güzel ![]() ![]() teşekkürler kokuları o kadar güzelki lalerimin olduğu yerin 5 m yukarısında yol var yoldan geçen kokuyu alnca nereden aldın diye soruyor trabzon koçtaş mağazasından 11. ayın sonlarında alıp diktim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl diktiğim lale soğanlarının % 80'i çiçeklendi. Merakla beklediğim TULIPA MERYY GO ROUND ne yazık ki tek çiçek sapında 3-5 çiçek açmadı, fakat tek soğandan 3 çiçek sapı çıktı topraktan, verdiğim linkteki gibi bir görüntü olmasa da yine de firesiz çiçeklendi. Soğanları 9 ekimde dikmiştim,ocak ayında toprağı deldiler. ![]() ![]() ![]() Tek sapta 5-6 çiçek açan lale de alttaki resimdeki gibi oluyor işte, resmi dün Emirgan'da çektim. Harika bir tür.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Ağaç Dostu
|
Sülük-salyangoz ikilisi, geçen yıl direkt toprağa diktiğim soğanlıların çiçeklerini kemirdiler diye bu yıl tüm lale ve nergisleri saksıya diktim, saksıları bahçedeki masanın üzerine koydum. Bazı saksı kenarlarına cam kırıkları,talaş ve zımpara kağıdı yerleştirdim. ![]() ![]() O kadar uğraşmama rağmen bu sene çok yağmur yağdığı halde, bahçede geçen yılki gibi sülük-salyangoz yok. Bir kaç tane salyangoz yakaladım,onlar da clematisleri kemirip duruyorlar. Sülükler geçen yıl akın akın bahçeye koşarken,havaların birden bire ısınması yüzünden pek yüzlerini gösteremediler. Lalelerin bazılarını yoğurt kaplarına dikip,kapları da toprak saksıların içine oturtmuştum , çiçekler geçince yoğurt kaplarını bahçenin bir kenarına dizip, toprak kapları başka çiçekler için kullanacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Ağaç Dostu
|
Bu yılki favori lalem, Tulipa tarda Tek çiçek sapında 4-5 çiçek, rengi harika, çieğdemle lale karışımı birşey... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
Tulipa tarda benim de çok sevdiğim bir tür. Ünlü Royal Horticultural Society tarafından ödül verilen tek doğal lale türü. Siz nereden temin ettiniz acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
bende lale lerimi paylaşmak istiyorum. ![]() hayatımda ilk defa lale ektim, yetiştirdim ve paylaşıyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Ağaç Dostu
|
vee devamı.. ![]() müthiş bişey.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Ağaç Dostu
|
Sarıgöz arkadaşım, resimlerinin hastasıyım ![]() Tulipa tardayı İstanbul-Merter-Bauhous'tan almıştım, tek pakette 10 soğan, fiyatı 6.90 tl. idi geçen sonbahar. Gerçekten harika bir tür,seneye daha çok almalı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Ağaç Dostu
|
Sayin ardabora,tesekkur ediyorum..Begenmis olmaniza mutlu olduigumu yazmadan gecemeyecegimdir.. Ben Zengarden de gordum de o yuzden.Cok hos renkleri var gercekten.Cok da hesapli almissiniz..Bir sogan alabilirsem ne mutlu bana..Zira yurtdisinda olunca.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Bahçemize gidipte çekemediğim 20 çeşit laleme üzülürken balkonumdaki lalem tesellim oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Ağaç Dostu
|
sayın kgursan lalelerim çiçeklerini döktü size bir sorum olacak saplarının tohum oluşturmasına izin vermesem kessem lale için zararı olurmu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Ağaç Dostu
|
Lale lerin tohumları işe yarıyor mu ? Yoksa sapları kesip bebek soğanların gelişmesini mi sağlamalıyız.? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Yavrulardan üretmek daha mantıklı tohumdan ekilenler için birkaç sene beklemeniz gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Ağaç Dostu.
|
Sapın ucunu kırın (kesin) yeter. Sapın kalan yeşil kısmı soğan beslemeye katkısı olur. Tohum oluşturmayın ki soğanı irileşsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|