![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Bunlar da benim laleler. Biri bahçeden açanı ise evdeki. Kasımda yaklaşık 50 tane lale soğanı diktim. 20 tanesi saksıda diğerleri bahçe de. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu.
|
Bodur kalan laleler
Sn Nariel., Laleler (lale soğanları) yeterli soğuk almadıkları zaman bodur kalırlar. Merak ederseniz soğan depolama başlığını inceleyiniz. saygılar |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Lalelerimin son durumları. Bugün birisinin göbeğinde çiçek oluşumu olduğunu farkettim. Renklerini bilmediğim için tam bir sürpriz olacaklar. Acaba fotoda görülen yandan çıkan yavrusuda çiçek açar mı bu yıl? ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
O ufaklık bu sene açmaz =) |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu.
|
Hangi laleler açmaz?
Doğrudur. Çok küçük soğanların çiçeği olmayabilir. Çiçek açacak lale çıkan yaprağından belli olur! Eğer tek bir yaprak verdiyse çiçek açmaz, en az 2 yaprak çıkarıyorsa çiçek açar. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
3ten fazla olur sayın orkunkırcı. Seneye açacak olan sayısı muhtemelen 3 olur ama daha fazla soğanınız olacağını düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Topraktan çıkmaya başlayan lalelerimin resimlerini paylaşmak istiyorum =) |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
O kadar güzel ve zarifler ki, insan bakmaya kıyamıyor,nazar değmesin maşallah...Benimkiler de dışarıda pencerenin önündeler boyları 6 cm i geçti, buralarda da havalar ısınsa ne olur sanki az evvel baktım kar yağıyor, soğuğu seviyorlar belki ama ben kıyamıyorum, laleler bir içeri bir dışarı daha açmadan şarhoş oldular ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu hafta lalelerimin tomurcuklarının kuruduğunu gördüm, 5 tomurcuktan sadece 1 tanesi sağlam görünüyor, nedenini bilen var mı arkadaşlar? Balkonda duruyorlardı, iklim değişken olsa da hiç don yaşamadık, besin de kullandım. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Lalelerim, sabah güneşini alıyorlar, bu yıl hava hep kapalı olduğu için fazla güneşlenemediler, geçen sene batıya bakan açık alandalardı ve çok güzel açmışlardı, acaba güneşi iyi alamadıkları için mi çiçekleri kurudu? bir türlü çözemedim. Bu arada etrafları yavru dolu, bu sene açmayıp çoğalmaya karar verdiler sanırım. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Çiçeği kurumuş laleler
Alıntı:
1.Geçen yılın soğanı çiçekten sonra uygun şartlarda depolanmamış ve içindeki çiek tam oluşamamış olabilir, 2. soğan herhangi şekilde ETİLEN e maruz kalmış olabilir.(Yani, sebze-meyvelerle birlikte depolanmış veya eksoz gazı vb. 3. yeterli soğuk almamış olabilir, 4. Toprakta iyi köklenememiş, susuz kalmış olabilir, 5. Soğan toprakta çürümüş olabilir. 6. Dikilen soğan yeterli irilikte değildir. Geçen yıl küçülmüş olabilir. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2007
|
Diğer lalelerimde açmaya başlladı ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Bence açarlar çünkü gayet sağlıklı görünüyor laleleriniz. Güle güle büyütün. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar en son mesajımı yazmamdan bu yana 12-13 gün daha geçti ben umudumu kaybediyorum. Yapraklar bodur mu bana mı öyle geliyor? Birde yanındaki zambaklarımın yaprakları cok cılız. Acaba bir gariplik mi var? daha önce hiç denememştim bu ilk. Burdaki yazıları ve fotları okuyunca umutsuzluğa kapıldım ![]() Balkona aldım lalelerimi ama nisan itibarıyle Ankaraya bahar, sıcak hava geldi. Lalelerin yeterli soğuğu almamış olabilirler ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayin Safranbolu ve Ismey Bey, Cok sevindim yorumlarina ins. acarda fotolarini eklerim buraya ![]() Bakariz hep beraber... Bu arada merak eden olabilir. Balkon yazmisim yanlislikla, dogrusu salonda yetistirdim. Koctastan almistim soganlari. Birde salonu kisin kullanmiyorum cok buyuk. Kaloriferde yakmiyordum bu odada dolayisiyla ne cok soguk ne cok sicak oldu. Birde ben 10 sogan almistim 10 u disinda 4-5 tane de yanlardan cikti ayri olarak. Sizce onlar nasil oldu? Onlarda acar mi acaba? |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen Lalezar78 : 06-04-2009 saat 23:25 |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
İlk lalem kendisini gösterdi. Bu artan bir soğandı küçük bir saksıya dikip anneme hediye edecektim. İlk kendisini gösteren bu oldu. Resim biraz kalitesiz kusuruma bakmayın. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir çiçekçiden satın aldığımız ve ne renk olduğu tomurcuğundan anlaşılmayan lale katmerli sarı-kırmızı çıktı. Buna çok sevindim. Fotoğraflarını yüklüyorum. Ayrıca bahçemdeki lalelerin son durumlarını da ekliyorum. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
bunlarda benim lalelerim geçen sene cep telefonumla çekmiştim görüntüler biraz kalitesiz ama... bu sene tam 12 tane tomurcuğum var lalelerimde. bana çiğdem hakkında bilgisi olan bir arkadaş yardımcı ola bilirmi acaba 16 soğan diktim sadece ikisi çimlendi onlarda daha açmadı üzülüyorum. Düzenleyen erdenaycincin : 18-01-2010 saat 14:25 |
|
|
|
![]() |
|
|