![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Sayın turuncuhis, Bende birilerinin sormasını bekledim ama kimseden ses çıkmayınca galiba ben beceremiyorum diye düşünüp, biraz da yüzümü kızartıp sormaya karar verdim. Aldığım bütün çiçek soğanlarıyla ilgili bişeyler sordum, bununla ilgili de sormazsam olmazdı :P Benimkilerin üzerinde grimsi tüycükler oluşmuş, rengini de anlayamadım ama pek yeşile benzemiyor, toprağını üzerinden çok temizlemedim bakarken ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Açıkçası ben birini çıkarıp yıkadım detay görmek için. Hiçbir kök ya da filiz görmedim ama yumuşama da yok. Sadece açık yeşilimsi olmuş dışı. Büyük şehirde toprak bulmak çok büyük zorun; sadece torf bulabiliyorsunuz. Ben çok geç farkettim yüzey kurumasına rağmen saksı içindeki toprağın çok su tuttuğunu. Sanıyorum torf soğanlı bitkiler için çok uygun değil. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet kesinlikle uygun değil, bende bugün farkettim saksının yüzeyi kupkuru 2-3 santim aşağı karıştırınca nemli. Aslında bulabilseydim kumla karıştıracaktım ama bulamadım. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Konuyu açmadan önce soruyu satış bölümünde sormuştum, Sayın Hocam100 cevaplamış. Doğru dikmişiz ama çok sulamamak lazımmış, ve birde zaten daha zamanı değilmiş çimlenmesi için. |
|
|
|
![]() |
|
|