![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Arkadaşlar müge 2 çeşittir.1. filizlerı beyaz olan boyu uzun çiçeği yoğun olan tür.2.filizleri pembe boyu bodur olan tür.Bodur olanın çiçeği daha yoğundur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
|
Teşekkürler evet haklısınız önce yerlerine alışıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
Bilgi için teşekkürler sayın hocam 100. Demek ki benimkiler bodur cinsmiş. Bu arada hafif bir parfüm gibi kokuyorlar. Bayanlar bilir, Anais Anais gibi.Ama ancak eğilip koklarsan duyabiliyorsun. Her zaman olduğu gibi de bu güzellik topraktan nasıl çıktı diye seviniyorsun! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Ağaç Dostu
|
Hocam,benimkiler henuz yaprakta.Henuz ciceklerini gormus degilim,ama yapraklandilar..Guzel bir gunde,fotograflayip ,eklerim.Bir adedin sadece cicegi vardi.Su an bahceye girmem imkansiz,yagmur dolayi ,bahce su an camur Hava muhalefeti anlayacaginiz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-12-2009
|
hocam inci ciceği varmı elinizde? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-03-2011
|
Geçenlerde yürüyerek Fenerbahçe'den Moda'ya giderken şans eseri girdiğim bir çiçekevindeki tatlı hanım bana bir adet müge çiçeği hediye etti. Dünyalar benim oldu zira uzun zamandır arıyordum. Çiçekevinin ismi Petites Fleurs, minik ama çok güzel özenli bir yer. Bahçesi özellikle bu mevsimde harikaydı. Sergilenmekte olan bitkilerin saksıları özellikle hoşuma gitti. Sahibi olan hanım da çok ilgiliydi, benim daha önce görmediğim bitkiler hakkındaki sorularımı yılmadan yanıtladı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ağaç Dostu
|
Rizomlarınızı resimleyebilir misiniz.Ona göre cevap yazacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Ağaç Dostu
|
Jebezel hanım rizomlarınız büyük görünüyor.Çiçek açacak irilikte olan arada var gibi görünüyor.Siz üretin daha sonra paylaşırsanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Ağaç Dostu
|
Jebezel hanım nasip diğelim yoğunluktan tam olarak anlayamamışım.Bir dahaki sefere diğelim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Ağaç Dostu
|
Benim mügeler de açmaya başladı arkadaşlar:Sizleri o güzellikle başbaşa bırakayım dedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaç Dostu
|
Jebezel hanım mügeniz nasıl oldu resmini paylaşabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Bu güzelliği fark etmek için geç kaldım sanırım. Anladığım kadarıyla şubat aylarında çimlendiriliyor ve nisana-mayısa kadar da çiçekler meyveye duruyor. Seneye mutlaka tohumlarından edinmeliyim.Hem üreyip çoğalmasına katkım olur hem de bu güzellikten daha fazla mahrum kalmam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu
|
Bu çiçek tohumdan çoğalmıyor.Bunu çoğaltmanın yolu rizom yoluyladır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-07-2012
|
bu güzel çiçeğe sahip olmak onu yetiştirmek koklamak izlemek istiyorum ancak hiçbir yerde bulamıyorum ne yazıkki... internetten onlarca çiçek satıcısına mesaj attım ya cevap gelmedi ya da elimizde yok dendi.. rica ediyorum elinde olup vermek isteyen veya satışını yapmak isteyen varsa iletişime geçsin hayırlı akşamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Sn.hocam100, mügeleri topraktan çıkarıyor musunuz. Devamlı toprakta kalmasının mahzuru var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaç Dostu
|
Mügeler devamlı toprakta kalan bir bitkidr.Sakın çıkarmayınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
sayın mügemmm kullanıcı adınızı görünce bir an kendimden şüphe ettim bu konuya ne zaman yazmışım diyerek. Kullanıcı adınız benimkine ne kadarda çok benziyor! hocam100, bu seneki rizom dağılımını tahmini ne zaman yapmaya başlayacaksınız? ona göre peşinize düşeceğim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaç Dostu
|
Genelde aralıktan sonra sökerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2008
|
merhabalar...yanlış anlamadıysam ilk sayfalarda müge soğanını sizden temin edebilirz gibi bir şey anladım,inşaallah doğru anlamışımdır.satış bölümünüz var mı ayrıca bir sayfada,saygılarımla.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Yeni Üye
|
Herkese merhabalar, konuyu baştan sona keyifle okudum. Bahçemdeki toprak kısım çok fazla güneş almıyor - günde 3 saat - . Gölge ve yarı gölgede yetişip çiçek açan bitkilerle yeniden düzenlemek istiyorum. Ve müge de buna uygun bir bitki gördüğüm kadarıyla. Müge rizomlarını Kasım Aralık gibi bahçeye eksek kışın gübre ve samanla örterek yerlerine alıştırsak önümüzdeki bahara sağlıklı bitkiler elde edebilirmiyiz? Sayın hocam 100 , Aralıktan sonra söktüğünüzde satış için ayrı bir başlık açıyormusunuz. Müge çiçeğini bahçede yetiştirmek üzere satın almak istiyorum. **** daha erken satışınız oluyormu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Ağaç Dostu
|
Mügelerimi kazıp yerlerini değiştirmeye başladım.Toprağını gübreleyip çapalayıp yeniden ekeceğim.Sizlere de tavsiye ederim.Dikkat edeceğiniz şey kazarken köklerine zarar vermemeniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
|
benim mügeler erken kurumaya başladılar sanki. az az sulamaya devam ediyorum. sevgili hocam100. saksıda olan mügeleri çıkarmaya gerek varmıdır. kışı rahat atlatmaları için bir işlem yapmak gerekir mi? birde toprağı azalmış. üstten biraz toprak eklesem sorun olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaç Dostu
|
Esra hanım üzerine hafif toprak ilave edin.Yanmış hayvan gübresi varsa az miktarda üzerine dökün.İsterseniz toprağını yeniden hazırlayıp köklerini ayırp yeniden ekebilirisniz.Artık yaprakları kuruyacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler. toprak ve gübre ilave edeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-12-2012
|
Bende müge yetiştirmek istiyorum. satış için "Soğan, Yumru, Rizom Satış" bölümünü mü takip etmemiz gerekiyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-08-2012
|
Hayırlı aksamlar müge çiçeğiniz gerçekten çok güzel tohumunu nereden bulabilirim gitti gidiyor.com da bulamadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|