![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
Jezebel yanlış yönlendirildim sanırım teşekkürler verdiğiniz bilgi için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
|
Merhabalar Müge çiçeğimin yaprakları sarardı ve kurudu ne yapmam gerek sulamaya devammı edeceğim yoksa dinlenmeyemi bırakacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Aşırı sıcaklardan oluyor.Sarardı ise kurumaya başlar.Çok az miktarda su verin.Ama kesmeyin.Kökleri ölmesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sayın Hocam100. yarı gölgede ve az az sulamaya devam ediyorum. şu sıralar gübre vermem gerekirmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
Şu an gübre vermeyin.Gübreyi erken bahar aylarında verin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
Evet gerçekten mükememmeller.Ben de iki türü var.Biri bodur birisi de hafifi uzun boylu olanı.Diğerlerini de elde etmek isterim ama henüz bulamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-10-2011
|
merhaba
ben yeni katıldım. inci çiçeği yetiştirmek istiyorum fakat tohumunu bulamıyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
|
İnci çiçeklerim şimdilerde tohum yaptılar.Tohumları kırmızı küçük yumru şeklinde.Resimleri paylaşayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba. yanmış çiftlik güberisini ilk bahardamı, yoksa şimdimi vermememiz gerekir? Müge Çiçeğinin kokusunu çok merak ediyorum. inşallah bu sene çiçek açar. şu an dinlenme dönemindeler sanırım. az az su veriyorum başka bir şey yapmıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
|
Şimdilerde de verebilirisiniz.Kışı rahat geçirir.Bahara daha gür çıkar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hocam100, Yanlış bir giriş yapmak istemiyorum ama baştan sona sayfalara göz attım. 2,5 yıldır sizin mesajlarınız ve önerileriniz var. Buradan da Müge konusunda danışmamız gereken kişi olduğunuz sonucu gayet net çıkıyor. Ama danışabilmemiz için önce bu bitkiye sahip olmamız lazım. Önce satış yapıyormusunuz diye sorsam, eğer hayır derseniz o zaman da nereden bulabileceğim konusunda yardımcı olurmusunuz desem çok şey demiş olmam umarım. Ben sadece Kardelen'i bilir ve ona hayran olurdum. Müge çiçeğini foruma üye olduktan sonra tanıdım ve çiçeklerini çok sevdim. En azından bir fikir verebileceğinizi düşünüyor ve şimdiden teşekkür ediyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
|
Jebezel hanım ***. o güzel inci çiçeği kokusunu sizde alırsınız.Güzel bir değiş tokuştu ben de size buradan teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Mügeleri topraktan hiç çıkarmıyorum.devamlı da çoğalıyor.Pembe müge de benimde gözüm var ama bulamıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
Fikret bey çıkarmamak en iyisi ama bakım için arasıra yabani otlarını temizler ve yanmış hayvan gübresi takviye ederseniz bahara nefis çiçekler elde edersiniz.Ben de bahçemin sabahtan öğleye kadar güneş alan bir alanını mügelere ayırdım.Bahar oldu mu orası mükememmel bir yeşil alan oluyor.Aslında çim den daha iyi görünümü oluyor.Yaprağı koyu yeşil oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2006
|
Sn Jezebel,pek yeri değil ama size özel mesaj atamadığımdan bu yola başvuruyorum. Bir yerlerde 'worsleya procere' ararken rastladım isminize, İzmir Türkiye diye. Umarım penbe müge iyi bir vesile olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2006
|
Sn Jezebel,nasıl üzüldüm bilemezsiniz. Size özel mesaj atamadım. Paylaşacağımız çok konu olduğunu tahmin ediyorum. Şu anki alt başlıkta yazmaya devam edersem aksilikler olabilecektir. Lütfen siz bana ulaşım bilgilerinizi aktarır mısınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-07-2011
|
Sn Hocam100 Müge çiçeği rizomu satışınız var mı? Takas bölümünde takas yapacağınız bitkiler arasında vardı, talep ettim fakat sizden cevap gelmedi. Eğer müge çiçeği satışınız varsa ve fiyatı hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. Esenlikler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
|
Eve alırsanız erken çiçek alırsınız.Almazsanız normal zamanında çiçek açar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2012
|
sayın hocam100 rizom satışlarınız devam ediyor mu? foçada bir bahçede yetiştirmeyi düşünüyorum, iklimi uygun mudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Benim saksıdaki mügem açıyor. Geceleri dondan korumak için içeri almıştım . Erken açmasına neden oldu sanıyorum. Darısı diğerlerine. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Evet erken açmasının sebebi içeri almanız.Ama don zarar vermezdi.Şimdi artık tamamen içeri alın derim.Çiçeğini görün kokusunu hissedin nisan ayında havalar normalleşince dışarı alırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim.Önerinize uyarak çiçeğimi camlı balkonuma aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
sn . Jezebel, müge benim için de çok zarif ve asil görünümlü bir çiçek. Dilerim kısa bir zamanda siz de, mügenizin çiçeklerini görür, ve nefis kokusunu içinize çekersiniz. Düzenleyen gultar : 25-02-2012 saat 13:12 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
Müge'm nihayet açtı görsel şölen başladı sevenler izlesin diye...(Yanında devamlı radyo çalıyorum faydası oluyor sanırım) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|