agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Yarım Kalmış Bonsailer
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-08-2007, 10:13   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-06-2006
Galeri: 7
sempe/fıstık çamı

Önce fotoğraflarını koyayım sonrada sizlerden sabırla bana yardım etmenizi rica edeceğim. 2 adet saksıda 40 cm uzunluğunda genç fıstık çamları ve 1 adet bahçede 65cm uzunluğunda 1,5 cm çapında fıstık çamım var. Bonsai yapmaya şimdiye kadar cesaret edemedim. Forumun neredeyse tamamını okudum ama kafam karışık.Nereden başlayayım?

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg mini fistik.jpg (53.1 KB, 118 views)
Dosya Türü: jpg fıstık son.JPG (53.4 KB, 115 views)
sempe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2007, 12:32   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Sempe iyi gunler,
Kafan karisik ve nerden basliyacagini bilemiyorsun. Once agaclarinin on yuzunu secmeli sonrada nasil bi9r tarz yapacagina ve agaclarinin boylarinin ne kadar olacagina karar vermelisin. Bunlari yaptiktan sonra, teoride ogrendiklerini agaclarin uzerinde uygulamaya basliyabilirsin, ornegin tel sarip dal dizimlerini yapmak, budamak(igne yaprakliarda budama, yapraklarini doken ve ya yapragini dokmiyen diger agaclardaki gibi deyildir. Igne yapraklilarda budama yapmadan once konu ile ilgili yazilanlari okumanizda fayda var.)

Agaclariniz saglikli gorunuyor(Masallah) ama saksilardaki toprak sertlesmis gibi duruyor saksi deyisirken (kis sonu) Torf, dere kumu, ve bahce topragigini esit bir sekilde karistirip, agaclarinzin kazik kokunu de budayip, hazirladiginiz toprak ile tekrar ayni ve ya daha buyuk saksilara alabilirsiniz. Yerde dikili agacinizin da kazik koku budanmamissa onu yerinden cikarip kazik kokunu budayiniz. Tekrar yere dikmeden once, onu dikeceginiz yere 30x30cm buyuklugunde bir duz levha(mermer, tahta) korsaniz levha uzerine de toprak ve sonra da agacinizi dikerseniz. Bonsai saksisina gecirmek icin yerden, tekrar soktugunuz zaman kokler yayilarak buyuyeycegi icin hem sokerken kolaylikla sokeceksiniz hem de bonsai saksisina rahatlikla alabileceksiniz.
Kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2007, 13:00   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-06-2006
Galeri: 7
Teşekkür ederim. Artık bir yerinden başlamak lazım.

sempe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025