![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
sempe/fıstık çamı
Önce fotoğraflarını koyayım sonrada sizlerden sabırla bana yardım etmenizi rica edeceğim. 2 adet saksıda 40 cm uzunluğunda genç fıstık çamları ve 1 adet bahçede 65cm uzunluğunda 1,5 cm çapında fıstık çamım var. Bonsai yapmaya şimdiye kadar cesaret edemedim. Forumun neredeyse tamamını okudum ama kafam karışık.Nereden başlayayım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sempe iyi gunler, Kafan karisik ve nerden basliyacagini bilemiyorsun. Once agaclarinin on yuzunu secmeli sonrada nasil bi9r tarz yapacagina ve agaclarinin boylarinin ne kadar olacagina karar vermelisin. Bunlari yaptiktan sonra, teoride ogrendiklerini agaclarin uzerinde uygulamaya basliyabilirsin, ornegin tel sarip dal dizimlerini yapmak, budamak(igne yaprakliarda budama, yapraklarini doken ve ya yapragini dokmiyen diger agaclardaki gibi deyildir. Igne yapraklilarda budama yapmadan once konu ile ilgili yazilanlari okumanizda fayda var.) Agaclariniz saglikli gorunuyor(Masallah) ama saksilardaki toprak sertlesmis gibi duruyor saksi deyisirken (kis sonu) Torf, dere kumu, ve bahce topragigini esit bir sekilde karistirip, agaclarinzin kazik kokunu de budayip, hazirladiginiz toprak ile tekrar ayni ve ya daha buyuk saksilara alabilirsiniz. Yerde dikili agacinizin da kazik koku budanmamissa onu yerinden cikarip kazik kokunu budayiniz. Tekrar yere dikmeden once, onu dikeceginiz yere 30x30cm buyuklugunde bir duz levha(mermer, tahta) korsaniz levha uzerine de toprak ve sonra da agacinizi dikerseniz. Bonsai saksisina gecirmek icin yerden, tekrar soktugunuz zaman kokler yayilarak buyuyeycegi icin hem sokerken kolaylikla sokeceksiniz hem de bonsai saksisina rahatlikla alabileceksiniz. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|