agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen MeyveliTepe
  • 1 Gönderen MeyveliTepe

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-08-2024, 16:51   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-08-2024
Nikrik asit (kezzap) yakıcı etkisini nasıl giderebilirim.

Merhabalar hobi olarak topraksız tarım ile uğraşıyorum kendi çabalarım ile otomasyon sistem kuracağım lakin kezzabı otomasyon motoru ile sisteme aktarır isem büyük ihtimalle şeffaf borular eriyecek kezzapı su ile karıştırıp ph düşürücü sıvısını ayrı olarak mı kullanmalıyım nasıl bir yol izleyebilirim otomasyon borusunu kezzap ile yakmamak için yardımınız için şimdiden teşekkürler.

ab188977 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2024, 18:56   #2
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ab188977 Mesajı Göster
Merhabalar hobi olarak topraksız tarım ile uğraşıyorum kendi çabalarım ile otomasyon sistem kuracağım lakin kezzabı otomasyon motoru ile sisteme aktarır isem büyük ihtimalle şeffaf borular eriyecek kezzapı su ile karıştırıp ph düşürücü sıvısını ayrı olarak mı kullanmalıyım nasıl bir yol izleyebilirim otomasyon borusunu kezzap ile yakmamak için yardımınız için şimdiden teşekkürler.
Kuvvetli asitlerle çalışmak tehlikelidir. Bu konuda eğitiminiz, deneyiminiz yok ise çok dikkatli olmalısınız. Nitrik asit çoğu plastik ile reaksiyona girmez ama metaller ve organik malzemelerle reaksiyona girer.

Amaç pH düşürmek olduğuna göre, önce çok dikkatli bir şekilde seyreltik asit hazırlamanız, sonra da bu seyreltik asidi kullanmanız hem daha pratik hem de daha güvenli olur.

Piyasada satılanlar %56'lık oluyor galiba. Siz %5 lik hazırlayıp onu kullanırsanız daha iyi. Seyreltik asit hazırlarken, ASLA asite su eklemiyorsunuz, tersine suya asit ekliyorsunuz. Eldiven, gözlük vb. önlemleri ihmal etmeyin.

saleri beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2024, 19:57   #3
Yeni Üye

Yorumunuz için teşekkürler saf suyun içine belli bir miktar karıştırarak seyretme işlemi yaptım gözlük ve maske kullanarak açık alanda.

Eski 28-08-2024, 20:31   #4
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Kuvvetli asitlerle çalışmak tehlikelidir. Bu konuda eğitiminiz, deneyiminiz yok ise çok dikkatli olmalısınız. Nitrik asit çoğu plastik ile reaksiyona girmez ama metaller ve organik malzemelerle reaksiyona girer.

Amaç pH düşürmek olduğuna göre, önce çok dikkatli bir şekilde seyreltik asit hazırlamanız, sonra da bu seyreltik asidi kullanmanız hem daha pratik hem de daha güvenli olur.

Piyasada satılanlar %56'lık oluyor galiba. Siz %5 lik hazırlayıp onu kullanırsanız daha iyi. Seyreltik asit hazırlarken, ASLA asite su eklemiyorsunuz, tersine suya asit ekliyorsunuz. Eldiven, gözlük vb. önlemleri ihmal etmeyin.
1 litre saf suya 50 ml asit eklemesi şeklinde yaptım acaba yeterli olur mu hocam.

Eski 28-08-2024, 20:56   #5
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ab188977 Mesajı Göster
1 litre saf suya 50 ml asit eklemesi şeklinde yaptım acaba yeterli olur mu hocam.
Seyreltik asitten tankınıza küçük miktarlarda ekleyip karıştırarak pH seviyesindeki değişimi ölçersiniz. İstediğiniz mertebeye gelmesi için ne kadar kullandığınızı not edin, böylece bir standart belirlemiş olursunuz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025