agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Yarım Kalmış Bonsailer
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-05-2007, 17:20   #1
Ağaç Dostu

bonsaisan's Avatar

Giriş Tarihi: 25-10-2005
Galeri: 18
bonsaisan / Acer Negundo

Yamadori aday adayım.

Acer negundo çok hızlı gelşin bir ağaçdır ve bizim mahalemizde bir çok yaşlı örneği var ve bunlar her yıl bahçemize bir çok tohum bırakıyor ve bu tohumlar filizlenip gelişiyor.

Lakin bahar aylarında sonra bahçenin düzenlenmesi için tutulan bahçıvanımız onların hepsini söküp atıyor ama bu sene engelledim ve şu anda sanırm 100 yakın fidan var.

Neyse konuya gelelim 2005 yılında bir fidan fotoğrafda göreçeğiniz üzere duvarın dibinden çımaya başlamışdı. 2006 yılının sonunda sevgili bahçıvanımızın elinde ağaçı bu gördüğünüz derin kesikle kurtarabildim.

Şimdi gördüğünüz kare ise 2007 30-05-2007 tarihinde çekildi.
Fidanın yeni çıkan sağında gördüğünüz lider sürgün bundan 12 gün önce 1 metreyi aşdı. İzmir'de aşırı yağmur olacağı üzerine bende bunadan güç alarak ağaçın o bir metrelik kısmını kestim. Yağmurlar bitti ve kesimden 12 gün sonra gördüğünüz gibi ağaç hızlı bir şekilde güçlü sürgünler verdi.

Şimdi her 12 günde bir size fotlarını göndereçeğim orada bir acerin ne kadar hızlı geliştiğini göreçeksiniz.Bu arada bahçeye sadece nisan ayın da bir miktar hayvan gübresi serpilmişdir.Ve bahçe 2 gün ara ile muhakkak sulanmakdadır.
Ağaç ise günün çoğunda bulunduğu yer itibari ile tam gölgededir.

acer1.jpg

acer2.jpg

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2007, 14:05   #2
Ağaç Dostu

salvia's Avatar

Giriş Tarihi: 16-02-2007
cokk sağlıklı görünüyor kolay gelsin

salvia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2007, 14:11   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Bonsaisan iyi gunler. agacini nasil bir tarz yapmayi dusunuyorsun?
Bu cins akcaagac[acer negundo] senin de belirttigin gibi cok cabuk gelisen bir agac. o yuzden telleme yaptigin zaman surekli kontrol etmelisin benim agacimin uzerindeki tel izleri 4 yil var iyilesmedi bu yuzden agacimi budayip uzerinde baska secenekler dusunecegim . Budama yaptigin dallardan kolayca uretebilirsin. Cok kolay kok veriyor.
Calismalarinda kolayliklar diliyorum.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2007, 22:29   #4
Ağaç Dostu

bonsaisan's Avatar

Sayın Ali bey daha öncedende acerle negundoda deneyim sahibi olmuştum evet siznde yazdığınız üzere teli en kısa sürede çıkarmak mantıklı oluyor çok güçlü sürgünleri var.Hafda sonu yeni fotosunu ekliyeceğim.Ayrıca şu anda bahçe debir sürü var ve en güzel yani toprakdan bu genç fidanları söktüğünüzde topraklı **** toprakrsız hiç soru yaşamadan aynen gelişmeye devam etmeleri.Dün 5 adet toprakları olmadan söküm yaptım daha önce ki denyimiden kaynaklı şu anda durmları süper hiç şok yaşamadılar.Ayrıca gevşek topraklarda inanılmaz gelişiyorlar 4 senede nanılmaz gövde ve kök yapıyorlar.Tarz konusunda şu anda bir düşüncem yok çünki öncelikle gördüğünüz o derin kesiği bir topralayım birde nebarisini güçlendireyim sonra lider dal üzerinde yavaş yavaş şekillendirirm.Bir form belirlemedim.Ama büüyk ihitmalle moyogi olaçakdır.

Eski 09-06-2007, 19:02   #5
Ağaç Dostu

bonsaisan's Avatar

Dayanamadım ve 12 gün dolmadan

önceden belirttiğim üze belirli aralıklarla fotoğraflarını eklemey ve gelişme süreçini göstemek istediğimi belirttiğim acer negundonun ilk fotoğrafımdan 9 gün sonraki gelişim hızı

Eski 09-06-2007, 21:56   #6
Ağaç Dostu

bonsaisever's Avatar

Giriş Tarihi: 13-08-2005
Galeri: 48
Bayağı fark atmış.
Bahçede geliştirmenin faydaları

bonsaisever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2007, 00:44   #7
Ağaç Dostu

bonsaisan's Avatar

evet bayağı hızlı bir gelişim süreçinde bende fazla müdehalede bulunmuyçağım sade çe şimdien dları parralel bir şekle sokuyorum çünkü odunlaşınca şekillenmeye pek elverişli olmayan bir cins

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025