![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-12-2022
|
Sırmagok
Etkinlikte paylaşacağım tohumların listesidir. 1. Bornova Bamya- kınalı bamya 2. Indigo rose domates 3. yolcu domatesi 4. yerli iri domates 5. yunan biberi- acı 6. akça kavun 7. kırkağaç kavun 8. kadınbudu karpuz 9. kadife çiçeği 10. kirli hanım çiçeği HER ÇEŞİT İÇİN 10 KİŞİYE PAYLAŞIM YAPABİLİRİM. Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine TIKLAMAYIN... Lütfen Etkinlik Prensiplerini okuduğunuzdan emin olunuz. Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini "LojistikMerkezi"ne özel mesaj ile gönderdiğinizden emin olunuz. Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır. Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır. İlk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır. Düzenleyen sırmagok : 06-12-2022 saat 21:41 Neden: başlık yanlış olduğu için düzenliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
|
Bornova Bamya
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: bamya Tohum çeşit adı: Bornova-Kınalı Bamya Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni (size nereden geldi): İzmir İlçe Tarım Müdürlüğü Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohumu ilk paylaşan: Bilmiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış keçi, koyun gübresi, Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki çok sağlıklı ve bol verimli hiç bir müdahaleye gerek olmadan sorunsuz yetişti. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Çok lezzetli ve verimi yüksek, lezzetli bir tür. Yetiştirme özellikleri: 1-Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar nisan ayında ekilip 4 5 yaprak olduklarında viyollere alınır. Mayıs ayında son donlar bitince bahçede toprakla buluşturulur. Dilerseniz direk toprağa da ekebilirsiniz. 2-Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Özel bir gereksinim yok, bol ışık ister. 3-Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Bahçede bol güneş alan yerde iyi gelişim gösterir. 4-Bitkinin tohumu ne zaman ve ne sıklıkta alınır: Dalında kuruyunca tohumları alınır. İklim gereksinimleri: Ülkemizde bir çok bölgede yetişir. Tohumlar 10 adet ile sınırlıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
İndigo Rose domates
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Domates Tohum çeşit adı: İndigo Rose Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni (size nereden geldi): tohum paylaşım forumundan Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohumu ilk paylaşan: Bilmiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış keçi, koyun gübresi, Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki çok sağlıklı ve bol verimli hiç bir müdahaleye gerek olmadan sorunsuz yetişti. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Çok lezzetli ve verimi yüksek, lezzetli bir tür. Yetiştirme özellikleri: 1-Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar Mart ayında ekilip 4 5 yaprak olduklarında viyollere alınır. Mayıs ayında son donlar bitince bahçede toprakla buluşturulur. 2-Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Özel bir gereksinim yok, bol ışık ister. 3-Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Bahçede bol güneş alan yerde iyi gelişim gösterir. 4-Bitkinin tohumu ne zaman ve ne sıklıkta alınır: Dalında kuruyunca tohumları alınır. İklim gereksinimleri: Ülkemizde bir çok bölgede yetişir. Tohumlar 10 adet ile sınırlıdır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
Yolcu Domatesi
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Domates Tohum çeşit adı: Yolcu Domatesi Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni (size nereden geldi): tohum paylaşım forumundan Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohumu ilk paylaşan: Bilmiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış keçi, koyun gübresi, Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki çok sağlıklı ve bol verimli hiç bir müdahaleye gerek olmadan sorunsuz yetişti. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Verimi yüksek, bir çok çerilerin birleşerek meydana getirdiği domates Yetiştirme özellikleri: 1-Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar Mart ayında ekilip 4 5 yaprak olduklarında viyollere alınır. Mayıs ayında son donlar bitince bahçede toprakla buluşturulur. 2-Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Özel bir gereksinim yok, bol ışık ister. 3-Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Bahçede bol güneş alan yerde iyi gelişim gösterir. 4-Bitkinin tohumu ne zaman ve ne sıklıkta alınır: Dalında kuruyunca tohumları alınır. İklim gereksinimleri: Ülkemizde bir çok bölgede yetişir. Tohumlar 10 adet ile sınırlıdır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
Yerli İri Domates
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Domates Tohum çeşit adı: Yerli iri Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni (size nereden geldi): tohum paylaşım forumundan Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohumu ilk paylaşan: Bilmiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış keçi, koyun gübresi, Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki çok sağlıklı ve bol verimli hiç bir müdahaleye gerek olmadan sorunsuz yetişti. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: ince kabuklu, bol verimli ve çok lezzetli bir domates, hastalıklara dayanıklı Yetiştirme özellikleri: 1-Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar Mart ayında ekilip 4 5 yaprak olduklarında viyollere alınır. Mayıs ayında son donlar bitince bahçede toprakla buluşturulur. 2-Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Özel bir gereksinim yok, bol ışık ister. 3-Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Bahçede bol güneş alan yerde iyi gelişim gösterir. 4-Bitkinin tohumu ne zaman ve ne sıklıkta alınır: Dalında kuruyunca tohumları alınır. İklim gereksinimleri: Ülkemizde bir çok bölgede yetişir. Tohumlar 10 adet ile sınırlıdır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
Yunan Biberi
]Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Biber Tohum çeşit adı: Yunan biberi Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni (size nereden geldi): tohum paylaşım forumundan Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohumu ilk paylaşan: Bilmiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış keçi, koyun gübresi, Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki çok sağlıklı ve bol verimli hiç bir müdahaleye gerek olmadan sorunsuz yetişti. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: bol verim, çok acı, yeşil küçük boy biber Yetiştirme özellikleri: 1-Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar Mart ayında ekilip 4 5 yaprak olduklarında viyollere alınır. Mayıs ayında son donlar bitince bahçede toprakla buluşturulur. 2-Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Özel bir gereksinim yok, bol ışık ister. 3-Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Bahçede bol güneş alan yerde iyi gelişim gösterir. 4-Bitkinin tohumu ne zaman ve ne sıklıkta alınır: Dalında kuruyunca tohumları alınır. İklim gereksinimleri: Ülkemizde bir çok bölgede yetişir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
Akça Kavun
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Kavun Tohum çeşit adı: Akça KAvun Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni (size nereden geldi): tohum paylaşım forumundan Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohumu ilk paylaşan: Bilmiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış keçi, koyun gübresi, Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki çok sağlıklı ve bol verimli hiç bir müdahaleye gerek olmadan sorunsuz yetişti. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Verimli ve oldukça tatlı 1-Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar Mart ayında ekilip 4 5 yaprak olduklarında viyollere alınır. Mayıs ayında son donlar bitince bahçede toprakla buluşturulur. 2-Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Özel bir gereksinim yok, bol ışık ister. 3-Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Bahçede bol güneş alan yerde iyi gelişim gösterir. 4-Bitkinin tohumu ne zaman ve ne sıklıkta alınır: Dalında kuruyunca tohumları alınır. İklim gereksinimleri: Ülkemizde bir çok bölgede yetişir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
|
Kırkağaç Kavun
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Kavun Tohum çeşit adı: Kırkağaç Kavun Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni (size nereden geldi): İzmir İlçe Tarım Müdürlüğü Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohumu ilk paylaşan: Bilmiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış keçi, koyun gübresi, Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki çok sağlıklı ve bol verimli hiç bir müdahaleye gerek olmadan sorunsuz yetişti. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Verimli ve oldukça tatlı 1-Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar Mart ayında ekilip 4 5 yaprak olduklarında viyollere alınır. Mayıs ayında son donlar bitince bahçede toprakla buluşturulur. 2-Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Özel bir gereksinim yok, bol ışık ister. 3-Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Bahçede bol güneş alan yerde iyi gelişim gösterir. 4-Bitkinin tohumu ne zaman ve ne sıklıkta alınır: Dalında kuruyunca tohumları alınır. İklim gereksinimleri: Ülkemizde bir çok bölgede yetişir.[/QUOTE] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
Kadınbudu Karpuz
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Karpuz Tohum çeşit adı: Kadınbudu Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni (size nereden geldi): Tohum paylaşım forumlarından Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohumu ilk paylaşan: Bilmiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış keçi, koyun gübresi, Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki çok sağlıklı ve bol verimli hiç bir müdahaleye gerek olmadan sorunsuz yetişti. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: biraz nazlı, bol su istiyor 1-Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar Mart ayında ekilip 4 5 yaprak olduklarında viyollere alınır. Mayıs ayında son donlar bitince bahçede toprakla buluşturulur. 2-Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Özel bir gereksinim yok, bol ışık ister. 3-Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Bahçede bol güneş alan yerde iyi gelişim gösterir. 4-Bitkinin tohumu ne zaman ve ne sıklıkta alınır: Dalında kuruyunca tohumları alınır. İklim gereksinimleri: Ülkemizde bir çok bölgede yetişir.[/QUOTE][/QUOTE] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
|
Kadife Çiçeği
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Çiçek Tohum çeşit adı: Kadife Çiçeği Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni (size nereden geldi): Tohum paylaşım forumlarından Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohumu ilk paylaşan: Bilmiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış keçi, koyun gübresi, Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki çok sağlıklı ve bol verimli hiç bir müdahaleye gerek olmadan sorunsuz yetişti. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: 1-Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar Mart ayında ekilip 4 5 yaprak olduklarında viyollere alınır. Mayıs ayında son donlar bitince bahçede toprakla buluşturulur. 2-Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Özel bir gereksinim yok, bol ışık ister. 3-Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Bahçede bol güneş alan yerde iyi gelişim gösterir. 4-Bitkinin tohumu ne zaman ve ne sıklıkta alınır: Dalında kuruyunca tohumları alınır. İklim gereksinimleri: Ülkemizde bir çok bölgede yetişir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
|
Kirli Hanım Çiçeği
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Çiçek Tohum çeşit adı: Kirli Hanım Çiçeği Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni (size nereden geldi): Tohum paylaşım forumlarından Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohumu ilk paylaşan: Bilmiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış keçi, koyun gübresi, Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki çok sağlıklı ve bol verimli hiç bir müdahaleye gerek olmadan sorunsuz yetişti. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: 1-Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar Mart ayında ekilip 4 5 yaprak olduklarında viyollere alınır. Mayıs ayında son donlar bitince bahçede toprakla buluşturulur. 2-Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Özel bir gereksinim yok, bol ışık ister. 3-Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Bahçede bol güneş alan yerde iyi gelişim gösterir. 4-Bitkinin tohumu ne zaman ve ne sıklıkta alınır: Dalında kuruyunca tohumları alınır. İklim gereksinimleri: Ülkemizde bir çok bölgede yetişir.[/QUOTE] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|