![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Chlorophytum / Kurdela Çiçeği
Chlorophytum, ![]() Asparagus familyasından bir bitki. Alt familyasında yaklaşık 200 tür var . Yaprak dökmeyen, çok yıllık, çiçekli bitkidir. ![]() Afrika, Avustralya ve Asya'nın tropikal ve subtropikal bölgelerine özgüdür. Uzun, ince yaprakları 10-60 cm boyunda büyürler. 15-75 cm uzunluğunda ve 0.5-2 cm genişliğinde kalın, etli yumrulu kökleri vardır. ![]() Çiçekler 120 cm boya ulaşan seyrek salkımlarda küçük, genellikle beyazdır. Bazı türlerde bitkiler, fideler aracılığıyla vejetatif olarak da ürerler. ![]() Güney Afrika kökenli Chlorophytum comosuma, özellikle alacalı 'Vittatum' formunda çok popüler bir ev bitkisidir. Genellikle parlak güneş ışığında asılı saksılarda yetiştirilir. ![]() Chlorophytum borivilianum Hindistan yerlisi ve tıbbi bir bitki olarak kullanılır ve yetiştirilir. Düzenleyen Jezebel : 20-02-2020 saat 13:05 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Benim bonnie böyle güzel güzel büyümeye devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2010
|
Bir aydan fazla oldu satın alıp eve getireli. ![]() ![]() ![]() Sağlıklı günler diliyorum. Düzenleyen Karaburun : 19-05-2020 saat 14:35 Neden: Fotoğraf ekleme ama ters dönüyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|