![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-03-2018
|
Acerkan/alıç
Merhabalar, Haziran ayı başında Polonezköy'de piknik alanı sahiplerinin genişletme çalışmaları sırasında ana gövdenin üstünün kırıldığını ve sökülmek üzere olduğunu görerek yapraklarını beğenip aldığım alıcı yaşatmayı başardım ve bonsaiye merak sardıktan sonra neden olmasın diyerek denemeye koyuldum. Aşağıda fotoğraflarıyla süreci anlatmaya çalıştım. Gövdeden ayırıp saksıya almayı başarırsam bundan sonraki adımlarla ilgili önerilerinizi ve eleştirilerinizi bekliyorum ![]() Teşekkürler , İyi günler. İlk hali - yaşama tutunma evresi ve 3.fotoğrata enerjiyi yapraklardan almak sebebiyle yaşatmak için yaptığım dal budama sonrası 1.jpg Uzun olan gövdeyi kısaltmak için havai köklendirme aşaması 3.jpg Köklendirme birinci ay sonunda yaprak döktü ki bu saksıya alınışı sonrası ikinci kez oldu. Yanında da gövdenin detaylı görünüşü. 4.jpg Bir terslik var mı diye kontrol etmek ve toprağı biraz daha zenginleştirmek için açıp kontrol ettim. kök oluşumlarını görüp yeniden kapattım. 5.jpg Köklendirmenin ikinci ayının sonunda yeniden filizler verdi (Ocak 2019). Umarım Şubat sonu Mart başı gibi yeterli kökler oluşup gövdeden ayırırım ve saksıya alabilirim. 6.jpg Düzenleyen Acerkan : 21-01-2019 saat 14:41 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
|
|