![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Tropaeolum speciosum (Alev sarmaşığı)
Tropaeolum speciosum Scottish flame flower ![]() Anavatanı Çili olan dekoratif bir sarmaşık.Tropaeolaceae ailesine mensup. ![]() Boyu 3 metreye ulaşan bu şarmaşığın hunimsi kırmızı çiçekleri ve 5-7 oval loblu yaprakları var. Çiçekler döküldükten sonra yerinde 3 mavi-mor meyve kalır. ![]() Yumru köklü bir bitkidir. Bazı bölgelerde istilacı karakter taşır, bazı bölgelerde ise yetiştirmek imkansızdır. Nötr ve asitli toprakları tercif eder. -12 C ye kadar soğuğa dayanır. Çiçeklenmesi yaz aylarından kış başına kadar kesintiiz devam eder. Bu çiçek 2012 yılı Kraliyet Bahçivanlık Cemiyetinin verdiği Bahçe başarı ödülünü kazanmıştır. Bu bitkiye resmen vuruldum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Düşündüm de paylaşayım daha iyi. Ölürse ne halde geldi de yaşatamadım görün. Yaşarsa da aslında bunun bir başarı olduğunu görün. Yoksa 1 metre boya gelince paylaşırsam zaten böyle gelmiş olduğu düşünebilirsiniz. Ayrıca bu bitki taslağına döviz verip aldığıma göre tamamen çıldırmış veya o bitkiyi gerçekten ne kadar çok istediğime kanıt sunmuş oluyorum. Lütfen aleyhime kullanmayın. ![]() ![]() ![]() Bunlar yeni çıktı. ![]() Bitki ışıksız veya ışığı zayıf bir yerde yetişmiş olmalı. Ayrıca bilgi, tecrübe, fikir alışverişine de açığım. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Sizin bitki aşkınıza, elde etme ve yaşatma azminize hayranım. İnşaallah 3 m lik büyümüş halini de görürüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|