![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Muhallebili Kadayıf
Ben sevgili Nomad'a takılıyorum ![]() Öyle bir muhallebi tarifi var bende. Kadayıfla yapılıyor. Kuru kadayıfı pişirip sevgihocam. Arasına krem şantili muhallebi. Yalnız muhallebinin ölçüsü mükemmel. Herkes hayran oluyor. Muhallebi: 3 fincan un 3 fincan şeker 4 sb süt 1/4margarin vanilya hepsini pişiriyoruz. soğuyunca bir krem şanti ekleyip çırpıyoruz. Benzer tarif çok. Bunun lezzeti çok güzel. Normalde kadayıfın arasına kullanıyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Bu krema tarifini gönderdiğniz çok iyi oldu.Bu tarifin kremasıyla deneyeyim.Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Sn Özlem A teşekkür ederim yeni başlık açtığınız için. Tarifin tamamını ekleyelim o zaman. Kadayıf için: 200_250 gr çiğ kadayıf 3_4 Yemek kaşığı şeker 1 sb ceviz tereyağı. Göz kararı, 2_3 kaşık tereyağı derin bir tavaya alınır. Kızdırılan tereyağına çiğ olarak aldığımız kadayıflar eklenir. Şeker ilave edilir.kızarıncaya kadar sürekli karıştırılarak kavrulur.Cevizi arzuya göre içine , üstüne kullanabilirsiniz. Kadayıfın yarısını borcama seriyoruz.arasına kremayı güzelce yayıyoruz. En üste tekrar kadayıfın kalan kısmını ekliyoruz. Afiyet olsun. Not krema için ben kaymaklı krem şanti tercih ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2015
|
Aaa bende haftasonu muhallebili kadayıf yapmıştım. Ama resimlemeyi düşünemedim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|