![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
kürekçi / şimşir ve sabin ardıcı
Bu fidanları ekim ayında, sitede okuduklarımdan ötürü büyük bir heyecan içinde alıp hemen büyük saksılara dikmiştim ![]() ![]() Sizce bu fidanlar üzerinde nasıl bir şekil uygulayabilirim. Budama işi sonbaharda oluyor ama malum mevsimler birbirine girdi. İzmir'in iklimini de göz önünde bulunduracak olursak, sizce budama yapabilir miyim? k-ardic.jpg ardıç1 ardıç2 ardıç3 k-simsir.jpg şimşir1 şimşir2 şimşir3 Düzenleyen malina : 15-02-2007 saat 18:23 Neden: ikisini foruma ekledim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Ardıç sanırım biraz büyümek istiyor.. Şimşirinde yandan çıkan ince gövde kökten mi çıkıyor? Onu ayırabilirsin..Gövdeden çıkıyorsa budayabilirsin bence..Geri kalan tek gövde üzerinde nasıl bir tarz olabilir düşünelim sonra. Belki ayırdığın dalı da kullanır ikisini birlikte değerlendiririz sonra. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Şimşirdeki o dal gövdede dibe yakın bir yerden çıkıyor. Şu sıralar onu budayabilir miyim dersiniz? (Tabi önce bir budama makası edinmeliyim. Nasıl olsa henüz büyüme evresindeler diye ek malzeme almamıştım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Kurekci merhaba, bonsai yapmak icin aramizda olman ne guzel. Simsir, ilk bonsai icin guzel bir secim. Budama makasini aldigin zaman, haberimiz olsun. Memedin onerisine katiliyorum, ardic biraz daha buyumeli, dallanip budaklanmali, bunlar olurken govdesi de gelisecek. Bonsaide her sey uyum icerisinde olmali da bonsaiyi gosterisli yapan yine de govdesidir. Calismalariniz da kolayliklar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bulup okuyayım Mine Hoca'nın tarifi o zaman.Teşekkür ederim ![]() Ali Bey asıl sizlerle beraber güzel şeyler yapacak olmak güzel ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. KİPA'dan aldım Hocam. Bütün paketleri açıp açıp kontrol ettim, en iyi görüneni buydu. Bonsai aletleri ile ilgili makaleyi benim çevirmem iyi olmuş bunu farkettim, daha iyi girmiş aklıma ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Bugün şimşiri budarken şok oldum. Tam kesiyordum ki bitki yerinden oynadı. Ne olduğunu anlamak için şimşiri hafifçe oynattım bir de ne göreyim. Kökler kase gibi, diktiğimden beri hiç değişmeden, yayılmadan kalmış. Aldığımda siyah fidan poşetindeydi, zarar görmemesi için çıkarttığım gibi diğer saksıya dikmiştim çünkü kökler çok sıkı ve kalıp gibiydi. Zaten son zamanlarda yaprakları sararmaya başlamıştı. Ben de çıkarttım saksıdan ve bir leğenin içine su koyup, şimşiri de içinde beklettim. daha sonra elimden geldiğince ayırmaya çalıştım. Köklerin arasından kırık tuğla parçaları da çıktı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Kurekci yeni makasini gule gule kullan. Simsirin yalniz koklerinimi ayirdin? kokler cok uzamissa onlari budayabilirdin, kalin,curumus ve asagiya dogru uzamis kokler varsa onlarida budamis olsan, simsiri, bonsai saksisina alman kolay olurdu. Neyse yapraklari da sararmisti diyorsun, o zaman birak agac kendine gelsin sonra kok budamasi yaparsin. Makasinla yapacagin islerde kolayliklar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Ali Bey. Kökleri budamak için şu anda cesaret edemedim açıkçası. Zaten bir kolunu kestim o da yetmezmiş gibi köklerini açacağım diye hırpaladım. Daha fazlasını şimdilik kaldıramaz diye düşündüm. Hem benden nefret etmesin şimdi şimşirim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Ben katilim!
Sonunda öldürmeyi başardım!... s6002582largexq5.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Kurekci merhaba, insanin uzerinde emak verdigi bir agacinin olmesi uzucu bir sey. Hevesin hic kirilmasin. Bonsai ile ugrasan herkesin mutlaka bazi agaclari olmustur. Belki agac yetistirenin de hatasi var, ama unutmamak gerekir ki agaclar da canlidir ve bir gun, her canli gibi olurler. Seninle birlikte yasayip, yaslanacak bir cok bonsain olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|