![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-02-2008
|
Bahçenin bulunduğu şehir *Muğla /dalaman Bahçenin büyüklüğü *18.000m2 Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları *kısmı bölgeler rüzgarın maruz kalmaktadır. Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri *10a Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) *bahçe içerisinde müstakil konut Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? *bahçem merdiven basamağı şeklinde parsellerden oluşmaktadır Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? * cocukluğumdar beri ![]() Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? * malesef başlangıçta en çok yapmak istediğim şeydir. belli bir zamandan sonrada bitkileri sökerek düzenleme yapmakta bana etik gelmedi . Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz ![]() Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) *bakımı kendimiz ailecek yapmaktayız Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? *baharın ihtiyaçlarımız için sebze bahçesi ,portakal,limon,mandalina,nar vs bahçede bulunmaktadır Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? *içerisinde akdeniz kuşağında olan bütün meyve türlerini ortağım ve çok değerli arkadaşım harunla ilerletmek ve kendi türlermizi çıkarmak. Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) * yazmak epey bir zaman alacak resimlerini ekleyerek bir çok türü tanımış olacaksınız Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? * white sapote ve bir tür daha var Varsa çok özel bir bitkinizin adı? *çıku benim oğlanın bitkisi ve en değerli olanı Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? *evet zaman buldukça Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? * yer altı suyu Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? *damlama sulama Toprak özellikleri *killi su tutmayan ve tabiri caizse insanı dikseniz meyve verecek türden ![]() Kompost yapıyor musunuz? *kısmı olarak Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? * evet çok oldu malesef Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? *sürekli olarak unlu bitler,kırmızı örümcek ,salyongoz,tırtıl v.s Bahçeniz organik mi? *tümü demem yanlış olur Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? *dengeli gübreler Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? *bahçemde fare ,yılan,bitkileri kesen bir böcek aklıma gelmedi, kambunbağa,kuş vs Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? *damlama Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? *bahçemin arka kısmı dağlıktır İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? *hepsi Tetanoz aşısı oldunuz mu? * bilmem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
bahçe resimlerim
resim çekme konusunda pek yetenekli değilimdir kusur bakmayın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
bahçe resimlerim
resimlerim 2 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
bahçe resimlerim
resim2 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
bahçe resimlerim
resimler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sayın seyirr, hoşgeldiniz, bahçe sahifeniz hayırlı olsun ....Resimlerdeki meyveler güzel görünüyorlar ...Ama meyvelerin isimlerini de yazıp tanıtırsanız daha da güzel olacak... ![]() mesela 5. mesajdaki nedir...Yaprakları incire benzettim. Böyle bir meyve hiç görmediğim için merak ettim....Kolay gelsin....Selamlaarr... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Hoşgeldiniz Sayın Seyirr bende Berrin hanım gibi meyvaların adlarını merak etim eğer adlarını da yazarsanız çok sevinirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
bahçe şah dut
resimler 2 yıl öncesine ait gçen yılın güncel resimleri pc nin çökmesi sonucu malesef yok oldu siz siz olun resimlernizi yedekleyin NOT : şah dut meyvesini herkese tavsiye ederim gerçi ben antalyadan muğlaya gelene kadar meyve kalmıyor ama bir kaç tane tadmak nasip oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
|
bahçe liçi
liçi çiçek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |