![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu.
|
tourkana-kempes / Açelya ( küçük boy)
Akadama aldığım fidanlığın bana hediyesi küçük açelyayı 1,5 ay önce budamıştım. Köklerini budayıp, açelyaların çok sevdiği KANUMA toprağı ile bonsai saksısına dikimini yaptık. Umarım güzelce gelişir ve çiçekli halini bize gösterir. Düzenleyen tourkana : 05-09-2013 saat 12:39 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2012
|
sevgili tourkana, bildiğimden değil de öğrenmek için soruyorum: dalları biraz daha seyreltsek böyle bir çalışmada daha güzel olmaz mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu.
|
Hem seyreltme hem de kısaltma yapacağım ama Açelyalardaki işleyiş çamlardaki gibi olduğu için mevcut yapraklı dalları muhafaza ederek geriden sürgün çıkarmayı sağlayacağım. Dal boyları da çok uzun dikkat ederseniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2011
|
benim saksıladığım nasılda belli oluyor hemen tomurcuklar falan coşmuş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-07-2013
|
Bu Açelya'yı Hasan Ali bey den ben aldım. Dediği şekilde bakıyorum, şimdilik sorunsuz gidiyoruz. En yakın zamanda fotolarını paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu.
|
Kanuma isim olarak Japonya'da bir bölgenin adıdır. Malum olduğu üzere o bölgede yerin oldukça altından çıkar , Kanuma toprağı Akadama'ya göre daha asididiktir. Bu yüzden asiditesi yüksek toprak seven Açelya,Gardenia ve Camelia gibi türler için iyidir. Görüntüsü minik çakıl taşına benzer, elinizle baskı uyguayınca hemen un gibi dağılır. Bünyesinde suyu tutar aynı zamanda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
|
kempes 'e verdiğim Açelya bonsai adayının son fotoğrafları, Düzenleyen tourkana : 06-09-2013 saat 11:37 Neden: Fotoğraf yükleme. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu.
|
Son fotoğrafı ön yüz olarak düşünebilirsin, fotoğraflarında gün ışığını kullanman daha iyi olur, flaş yaprakları ve toprağı çok parlatmış. Görnüş olarak ağacın sağlıklı görünüyor, bu şekilde bakmaya devam et ![]() Bir toplantı zamanında getirdiğinde bunun üstünde telleme yapalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
spaghnum yosununu nerden temin ediyorsunuz? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2010
|
Ben bunu anlamadım; Kempes, Kempes'e mi vermiş oluyor, yoksa Tourkana Kempes'in Nick'ini mi kullanıyor... Kafam karıştı ama ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu.
|
Tourkana Kempes'e ilk yaptığı açelyayı vermişti, o da bu başlıktan devam ettirecek ağacın gelişmelerini..(Mavi saksıda olan) Benim son dönemde paylaştığım ise aynı türdeki yeni açelya çalışmamın fotoğrafları.(beyaz saksıda olan) Ortada 2 ayrı bonsai çalışması var yani ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|