agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Yarım Kalmış Bonsailer
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-01-2007, 11:51   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Turunc ve Ali H.Ali/ konik ladin[Picea glauca]

Turuncla ayni gunlerde, 2007 ylinin, yilbasi kutlamalarindan sonra super marketlerde dusuk fitatla aldigimiz Konik ladin agaclarindan, binlerce kilometre uzaklarda ayri iki sehirde kardes bonsailer yapmiya karar verdim. Daha once benim de bu agacla hic bir calismam olmadi, o yuzden Turunc bana ben Turunca yardim ederek ve yaptiklarimizi burada paylasarak sizlere de bu agac hakkinda bilgi ve deneyimlerimizi aktarmayi uygun gordum, sanirim Turunc da bu konuda benimle ayni fikirdedir.

Picea glauca uzerinde bir calisma yapmadan once bonsai satilan yerleri dolasip, bu cins ladinlerle hangi tarzda, bonsai yapildigina bir goz atmak istedim. Bu cins ladinlerde tek bir tarz gordum dik tarz, agacin buyume sekili ile de pek oynanmiyor. O yuzden Turuncla uzerinde cok fazla calisma istemeyen bir ladin cinsi sectigimizi dusunuyorum. Asagida konik ladinlerden iki ornek resim var. Turunc bunlara bakip bana tarz hakkinda dusunduklerini yaz belki calismalara ayni gunlerde baslayamayiz ama agaclar uzerinde calismalarimizi paylasirsak bir birimize daha fazla yardimci oluruz.
Bir iki gun icerisinde ladin agaclarimin resimlerini buraya ekliyecegim.

ladin.jpg

ladin2.jpg
Konik ladin [Picea glauca]

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2007, 15:59   #2
Ağaç Dostu

turunç's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2006
Galeri: 5
Değerli Ali hocam; beraber çalışmak benim için şereftir. Bu konuda gurur duyarak ve sevinçle sizinle net üzerinden de olsa beraber çalışmak beni mutlu eder. Konik ladin çok düz bir gövdeye sahip. Benimde net üzerinde yaptığım araştırmalarda Formal Upright (dik stil) stilinden başka stil bulamadım.

Bu konuda fazla seçenek yok, ama slanting (eğik stil) stilide benim çok hoşuma gidiyor. Kök budaması bu ağaçta beni çok tedirgin ediyordu. Ancak sevgili hobidaşım acerpalmatum ustanın dediğine göre kendi cinsi içinde (picea) kök budamasına en olumlu cevabı veren ağaçmış.

Diğer yandan o kadar sık dallı bir ağaç ilk defa gördüm. Dallar sık olduğundan yapraklar dış kısımda yoğunlaşmış. Ağacın dallarını aralayınca iç kısımda çok fala boşluk gördüm. Bu konunun çözümü için dalları döndürerek tellemeyi öneriyorum. Si bu konuda ne dersiniz Ali Hocam?

Ben de resimlerini çekince buraya aktarırım. İçten saygılarımla...

turunç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2007, 16:23   #3
Ağaç Dostu

turunç's Avatar

Konik ladin

Resimlerini çektim, ama gün ışığını geç kaldığımdan yakalayamadım.
Bir de; Praktikerden galvaniz tel buldum. Telleme için özellikle ince dallarda kullanabiliriz. Ben deneyeceğim. Sonuçlarını buradan bildiririm. 25 metre tel 2.99 YTL. İlgilenenlere duyurulur.
Eklenti 6725

Eklenti 6726

Eklenti 6727

Düzenleyen turunç : 09-02-2007 saat 20:20
Eski 20-01-2007, 16:44   #4
Ağaç Dostu

turunç's Avatar

İnternetten bulduğum ladin bonsai örnekleri aşağıdadır. Konik bulamadım.
Eklenti 6728Eklenti 6729

Hocam aşağıdaki resim gibi bir stil yapabilir miyiz? Çok beğendiğimi itiraf etmeliyim.
Eklenti 6730

Eski 20-01-2007, 17:01   #5
Ağaç Dostu

turunç's Avatar

Kaynak: http://home.tiscali-business.be/~tpm..._glauca_65.jpg

Eski 20-01-2007, 19:22   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-09-2005
Arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar merhaba!
Öncelikle yeni çalışmanız da kolaylıklar ve başarılar dilerim.Konik Ladin çok yavaş büyüyen bir tür.Bu yüzden budamalarda dikkatli olunmalı.Peyzaj düzenlemelerinde ,özellikle de kaya bahçelerinde çok tercih edilen bir tür. Sulamasına da biraz dikkat etmek lazım.Sürekli ıslak kalan toprak da, önce ibrelerde matlaşma ve sonra da dökülmeler görülebilir.
Sağlıcakla....

albiza Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2007, 19:42   #7
Ağaç Dostu

Buda konik ladin bonsaiye bir örnek
Picea albertina conica.jpg

Eski 20-01-2007, 19:51   #8
Ağaç Dostu

turunç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi albiza Mesajı Göster
Arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar merhaba!
Öncelikle yeni çalışmanız da kolaylıklar ve başarılar dilerim.Konik Ladin çok yavaş büyüyen bir tür.Bu yüzden budamalarda dikkatli olunmalı.Peyzaj düzenlemelerinde ,özellikle de kaya bahçelerinde çok tercih edilen bir tür. Sulamasına da biraz dikkat etmek lazım.Sürekli ıslak kalan toprak da, önce ibrelerde matlaşma ve sonra da dökülmeler görülebilir.
Sağlıcakla....

Saol albiza, Verdiğin pratik bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim. Süzek toprak seviyorsa, kum oranını arttırıp, torf oranını azaltırım. Tekrar hoşgeldin..

Eski 20-01-2007, 21:07   #9
Ağaç Dostu

teşekkürler turunç,hoşbulduk...

Eski 21-01-2007, 13:00   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Albiza hos geldin yeni calismalarin yokmu? resimlerini eklesen de konussak diyorum.

Turunc ladinler nasil gidiyor ben daha birsey yapmadim, buyuk bir olasilikla iki agacli dik tarzi deneycegim. Senin agaclarin benimkilerden daha yasli ve dallar daha uzun belki sen o begendigin tarzi, govdeyi yarinin biraz yukarisndan kesip dallari yanlara ve geriye telleyip o tarzi yakalayabilirsin. Dur simdi kesme konusalim tartisalim, agcin bzi dallarini telleyip direcini olc. Ben dik tarz yapacagim icin pek tel kullanmiyacagim.
simdilik hosca kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2007, 14:42   #11
Ağaç Dostu

turunç's Avatar

Ali hocam; ellemem zaten, sizi bekleyeceğim. Tamam itiraf ediyorum; çok sabırsızlanıyorum. Ama bonsainin en önemli öğretisi sabır değil midir?

Benim dik tarz yapabileceğimden pek emin değilim. Dal dizimini bir yanlış yaptım mı, bir daha düzeltemem gibi geliyor. O yüzden şimdilik o tarzdan farklı bir şey arayışı içindeyim. Kısa boylu, kalın gövdeli, gür çam bonsailerini çok beğeniyorum. İki resim yükleyeceğim. Biri benim istediğim gibi bir stil, diğeri yapmaya çekindiğim dik tarz için bir örnek.
Eklenti 6758
Eklenti 6759

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025