![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-09-2005
|
Kaan Uğurlu- Bergama
Merhabalar, Ben bu ay Bergama Armağanlar köyünden bir tarla aldım. Tarım konusunda tam olarak bilgisizim. Burada tarla yapımı ve ürün yetiştirme süreçlerimi anlatacağım. İleride bu işe benim gibi yeni başlayacaklara ışık tutabilmesi dileğiyle.. Tek koşulum tarlamda "Doğal Olmayan Hiç Bir Yöntem Kullanmamak" Tarlamda 600 adet dört yaşında bakımsız zeytin, 40 adet bakımsız Antep, 500 adet Fıstık Çamı bulunmakta. Ve Zeytin Dikeceğim boş bir alan bulunmaktadır.Tarla bakımsızlıktan ormanlaşmış durumda. İlk iş olarak 5 Ekim Salı günü yabani ağaçların ve otların kesim işlemi başlanacak. Tarlamın sürümü için ilk yağmurların yağışını bekleceğim. 7 Ekim günü Ziraat Mühendisi arkadaşım tarlama gelip, bakımsız zeytinlerimin durumu ve kısa ve orta vadede yapılacakları karalaştıracağız. 15 Ekimde alacağım toprak analiz raporuna boş alana dikilecek zeytin türü ve dikim sıklığı belirlenecek. Dikim işlemi sanırım Kasım sonuna kadar tamamlanmalı. Tarlam köye 1 km uzaklıkta. Elektrik çekme konusunda elektrikçilerle görüştüm ve fiyat aldım. Birde Güneş enerjisi için araştırma yapıp uygun olanı uygulayacağım. Su araştırmasında 75 metrede 2.5 inç(bu niye cm olarak konuşulmaz hala anlayamadım) su olduğu söylendi. Ziraat Mühendisi arkadaşım jeoloji mühendisi getirmemi ve sondajı riske atmamamı söyledi. Tabii herşey maliyetlerde düğümleniyor. Çevremde herkes kimyasal olmadan bu işte başarılı olamayacağımı söylüyor. Ama ben Doğallığın dışına kesinlikle çıkmayacağım.. İlerki yıllarda bu başlığın gidişatı, başarılı olup olmayacağımı belirleyecektir. Buda benim gibi düşünenlere yardımcı olacaktır. Sevgi ve saygılarımla, |
![]() |
![]() ![]() |
|
|