agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen Sevgi Durul
  • 1 Gönderen Sevgi Durul

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-12-2009, 22:20   #1
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Gül Tatlısı

1 yumurta

1/2 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı irmik

100 gr margarin ya da tereyağ

1 paket kabartma tozu

aldığı kadar un

Tüm malzeme biraraya getirilip yoğurulacak. Merdane ile yarım cm kalınlığında açılacak. Açılan hamur çay bardağı ile kesilecek. Kesilen hamurların beş tanesi biri diğerinin yarısına gelecek şekilde dizilecek. Rulo yapılıp ortasından kesilecek. Üzerine fındık içi koyulup, önceden ısıtılmış fırında pişirilecek. 3 su bardağı toz şeker ve 2,5 su bardağı su ile hazırlanıp soğutulmuş şurup, üzerine dökülecek.
Çok hafif bir tatlı, denerseniz afiyet olsun.

Eklenen Resimler
 
akçabardak beğendi.
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025