![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Türkçe Kullanım Kılavuzu
Akvaryumlarla ilgili ürünlerde TÜRKÇE açıklamalar istiyoruz! Sıklıkla bulunduğum ve yönetiminde olduğum http://www.akvaryumforum.com sitesinde güzel bir öneri geldi. Üyelerimizden Sn. Cenk DERVİŞOĞLU, kullandığımız ürünlerde TÜRKÇE açıklama olmamasından yakınıyordu. Bununla ilgili olarak çeşiştli fikir alışverişleri yaptık. Hala da yapmaktayız. Ben de bundan dolayı, nabız ölçmek için dün gece yarısı 03:30 gibi birşeyler yapmak istedim: Akvaryumlarla ilgili ürünlerde TÜRKÇE açıklamalar istiyoruz! (Katılmak için tıklayın) Daha 1 gün bile dolmadı, 26 imza ve ziyaretçi defterine 3 ileti geldi. Bu konuyu, TÜRK akvaryum hobiciliğinde bir ekol haline gelen İSAK Forumları'nda da paylaşmak istedim. NOT: Arasıra siteye ulaşılamayabiliyor. Bu Mynet'ten kaynaklanıyor sanırım. * * * * * Şu anda 24 saat geçti. Şu ana kadar (24 saat içinde) 74 imza olmuş. %93 "EVET" demiş. %3 "HAYIR" demiş. %4 "FARK ETMEZ" demiş. %0 "KARARSIZIM" demiş. Ziyaretçi defterinde ise 15 ileti var. Konuyu çeşitli forum ortamlarına ve MSN aracılığı ile ulaşabileceğim herkese taşımaya çalışacağım. İSAK Forumları'nda ( www.akvaryumkulubu.org ) başlığı açtım. Olumlu tepkiler geldi. Umarım devam edecek. Akvaristler Derneği Forumları'nda ( www.akvaristler.org.tr ) MSN'den görüştüğüm birine bu konuda bilgi verdim. Konunun yönetimde görüşülmesi için ileti yazmış. Oradan da olumlu tepkiler gelir umarım. www.akvaryum.com ve www.petim.com forumlarında da konuyu açtım. Akvaryumlarla ilgili olmasa da TÜRKÇE konusunda önemli çalışmaları olan ww.sinanoglu.net forumunda da konuyu açtım. Olumlu tepkiler geldi. Az önce www.petim.com sitesinde de konuyu açtım. Diğer bazı forumlarda da konuyu açmaya çalışıyorum. Ne kadar çok insana ulaşırsak o kadar güzel bir sonuç alırız. Desteğini esirgemeyen herkese, www.akvaryumforum.com ve konuyu ilk kez dile getiren Sn. Cenk DERVİŞOĞLU adına teşekkür ederim. Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
agaclar.net
|
Bazı sorularım var. 1. Tetra'nın Türkiye distrübütörü var mı? Varsa firma bilgileri, web adresi ne? 2. Tetra ile bu konuda yazışma yapıldı mı? Yapıldıysa alınan cevaplar nelerdir? Tabii ki bu eylemi sonuna kadar destekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
agaclar.net
|
Protestoya başlamadan, yapılması gerekenler yapılmalı diye düşünüyorum. Şimdiye kadar kimse talep etmedi diye üzerinde durmuyor olabilirler. En iyisi bir yazışma yapmak... Sonra daha kapsamlı protestolar da gerçekleştirilebilir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
agaclar.net
|
Tetraya yazılacak düzgün bir metin oluşturalım ve ingilizceye çevirsin arkadaşlar. Çorbada bizim de tuzumuz bulunsun böylece ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Birde 1,5 ay sonunda nereye gelindi bilgi verbilirmisin ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1,5 ay sonunda gelinen nokta: Ankete 284 kere tıklanmış. %95 "Evet" diyerek kampanyayı desteklemiş. %2 "Hayır" diyerek kampanyaya karşı çıkmış. %3 "Fark etmez" demiş. 35 kişi kampanyaya destek olmak için ziyaretçi defterine not bırakmış. Aslında tam olarak umduğumu bulduğumu söyleyemem. "Hayır" diyen bile çıkmış. Saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-08-2006
|
Yukarıda da belirtildiği gibi bu artık kanuni bir zorunluluk. Ancak bu kanundan gelen yaptırım gücünü Tetra firmasına mı yoksa Tetra ürünlerinin ithalatçısı olan firmaya mı yapmak gerekiyor? Benim anladığım kadarı ile Tetra firması bunu yapmasa bile ithalatçı firma Türkiye'de olduğu için Türk Kanunlarına uymak ve Türkçe kullanım klavuzunu vermek zorunda. Aramızda mesleği hukukla ilgili olan arkadaş varsa sanırım daha net bir açıklama yapacaktır. Onur Bey bu arada ankette de sanırım bir problem var. Anket sonuçlarını herhangi bir ilgiliye göndermeyi düşünürseniz bu problemi düzeltmenizi hatırlatayım dedim. Aşağıdaki resimde benim katılımımdan sonraki sonuçlar görünüyor. Yüzde oranları toplarsanız problemi göreceksiniz. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Türkçe kullanım kılavuzu olmayan ürünler
Aklımızda bulunsun. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |