agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri > Yabani Ot Yemekleri
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-04-2009, 10:55   #1
Ağaç Dostu
 
Halit Togay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-09-2005
Şehir: Ataköy-İstanbul
Mesajlar: 726
Galeri: 130
Sedir Filizi Sosu-Nevzuhur Bir Lezzet

Bu bahar günlerinde sedirler ve diğer iğneyapraklılar filiz verdi.
Belki sedir filizi yemek gibi çocukluktan kalma bir merakı olan arkadaşlar vardır.
Farklı Kaynaklardan Beslenmek felsefesini yalnız sosyal ve kültürel bağlamda değil kelimenin gerçek manasıyla mideye giren besin olarak da algılayan arkadaşlar bulunur diye düşünüyorum.

Ben de yenebilen çeşitli bitkileri denemişimdir ancak sedir filizi mayhoş tadı ile ayrı bir yere sahiptir. Bir süre evvel bunu salata sosu olarak değerlendirmeye başladım.

Filizler geçen seneki ibreler araya karıştırılmadan toplanır ve yıkanır.
Zeytinyağı dolu bir kabın içine konarak el blendırı denen aletle çırpılır .
İki çimdik (bkz: normu mechul ölçü birimleri) tuz.
İşte size salata sosunuz.

Haşlanmış yumurta ile de iyi gidiyor. Hatta makarna üzerinde de .


Düzenleyen Halit Togay : 19-04-2009 saat 11:26
Halit Togay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025