agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-07-2005, 08:40   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-07-2004
Galeri: 270
Şanlıurfa'dan yılda 6 milyon fidan

Türkiye'nin sayılı fidan üretme istasyonlarından biri Şanlıurfa'da yıllık üretim kapasitesi 6 milyon 700 bin olan tesiste süs bitkileri de yetiştiriliyor.

ŞANLIURFA - Bu fidanlık aynı zamanda, Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu Bölgesi'nin fidan ihtiyacını karşılıyor

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesindeki fidan üretme istasyonu 43 yıl önce kurulmuş. Bu süre içinde tam 120 milyon fidan üretilmiş.

Fidanlık yalnızca Şanlıurfa'ya değil, üç bölgeye ürünlerini gönderiyor. Fidan üretme istasyonu mühendisi Ahmet Karayılan, kurulduğu günden bu yana zarar etmeyen istasyonlarında Güneydoğu, Doğu Anadolu ile İç Anadolu Bölgelerine uygun fidanlar yetiştirdiklerini anlatıyor.

Yıllık üretim kapasitesi 6 milyon 700 bin adet olan tesiste, orman ağacı ürünlerinin yanı sıra, dış mekan süs bitkileri de yetiştiriliyor. Geçen yıl 20 milyar lira kar eden istasyon, yöre insanları içinde iş kapısı. Üretim dönemlerinde tesiste 200 kişi mevsimlik işçi olarak çalışıyor.

Bu fidanlıktan belki de en az yararlanan Şanlıurfa. Nedeni ise dikime uygun arazilerin azlığı. Şanlıurfa Çevre ve Orman Müdürü Kadri Alyamaç, kentte erozyona karşı ağaçlandırma çalışmalarının sürdüğünü belirterek "Geçen yıl 1 milyon fidan diktik. Şanlıurfa'da ağaçlandırma yapamamamızın sıkıntısı, ağaçlandıracak sahanın bulunmaması. Varolanlarında kayalık olmasından kaynaklanıyor. Yeni çıkan mera kanunuyla bunu aşacağız"dedi.

Şanlıurfalılar yeni çıkan yasayla kendi yetiştirdikleri ağaçlardan daha fazla yararlanabilmeyi umuyor.

Hasan Atmaca

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025