agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen ebrub

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-11-2008, 22:11   #1
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Fırın kol

Sofra kültürü gereği ağırlıklı olarak etle beslenen bir Adanalı olarak, forumdaki et yemekleri başlıgına destek vermeyi kendime bir görev addederek tarifime geçiyorum

Bir adet kol alınır, tencereye sıgacak şekilde kemiği kırdırılır. Tencereye çok çok az yağ konarak ısıtılır, ardından kol tencereye konur ve birkaç dakika ters yüz edilerek kızartılır. Ardından kolda delikler açılarak tane karabiber sıkıştırılır içlerine.

Tencereye çok az (kolun yüksekliğinin yarısından az) sıcak su eklenir, tencerenin kapağı sıkıca (buhar kaçırmayacak şekilde,gerekirse üzerine bir ağırlık konularak) kapatılır, ocak mum alevi şekline getirilir ve kol birkaç saat ''unutulur''. Unutulsa da arada sırada su seviyesinin kontrolü için bakmakta fayda var ama.

Birkaç saat sonra ilik gibi olan kol fırın kabına alınır, etrafına arpacık soganlar konur, üzeri alüminyum folyoyla kapatılarak 30 dk, folyo çıkarıldıktan sonra da bir 10 dk, 180 derecede fırınlanır. Tandır gibi bir tat alacaksınız emin olun.
Buyrun afiyet olsun...

Name:  DSCN2246.JPG
Views: 977
Size:  67.0 KB

mandalinci beğendi.
ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025