agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni11Beğeniler
  • 3 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen cemal.S
  • 1 Gönderen kahyanur
  • 1 Gönderen Güler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-12-2008, 16:50   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Terbiyeli ekşili köfte

Bu akşam, torunumun sevdiği yeşil köfteli mamayı (terbiyeli ekşişi köfte) pişirdim.
Hepinizin yaptığı ve genellikle de ufak çocukların sevdiği bir yemektir, ama bazıları ekşili sevmeyebilirler. Ama benim ki limon hastası, ver eline yarım limonu şapırdata şapırdata yer.

Tarif:
1/2 kg kıyma (kuzu ve süt danası karışık)
1 baş rendelenmiş kuru soğan
1 fincan haşlanmış pirinç
tuz ve karabiber...
Bu malzemelerin hepsini karıştırarak iyice yoğurun Resim A
iki demet maydanozu temizledikten ve yıkadıktan sonra ya çok ince ince kıyın veya rondada iyice kıyın.
Kıyılmış bu maydanozlardan birazını bir tepsiye koyun, ve kıymadan aldığınız parçaları minik minik toplar (fındıktan biraz daha irice) yaparak, maydanozlu tepsiye koyun. Topların adedi 10-15 kadar olduğunda tepsiyi iyice sallayarak, bu maydanozların topların her tarafına bulaşmasını sağlayarak, yeşil köfteler elde edin. Resim B
Daha sonra bu yeşil köfteleri, yayvan bir tencereye sıralayarak, bütün kıymayı tüketin.
Resim C
Üzerlerine çıkacak kadar ılık suyu, tencerenin kenarından yavaşça ılave edin, ve çay kaşığının ucu ile 4-5 parça kullandığınız yemek yağı (ben becel koydum) ilave edip, çok az tuz koyarak, orta ateşde, tıkırdamaya başladıktan sonra 20 dakika kadar pişirin.
İki adet yumurtanın sarısını, bir limon suyu ve 1 kahve fincanı su ile çırparak, yavaşça tencereye ilave edilir, tencere hafifçe sallanır ve bir iki taşım kısık ateşte tutularak servis yapılır.(limon suyu ve yumurta sarılarınına karıştırılacak kahve fincanı suyuna tenceredeki yemeğin sıcak suyundan da biraz ilave edilirse kesilme yapmaz)
Bu yemeği genelde maydanoz yerine una bulayarak yapanlar da çoktur.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025