agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-11-2006, 10:06   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Süt Helvası

TATLILAR

SÜT HELVASI (Yöresi Artvin -Hopa)

Yapılışı : 1/3 ölçüsüne göre hazırlanır.
Üç Kg. Süt e 1 Kg şeker karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynayınca karıştırılmaya başlanır bu karıştırma işlemi tahminen 2-3 saat sürebilir. Taki süt bozadan daha koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırılır. Bu kıvamda ki süt geniş bir tepsiye dökülüp soğumaya bırakılır Ilık halde iken baklava dilimleri şeklinde kesilir ve iyice soğuduktan sonra ikram edilir. Afiyet olsun.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025