agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 29-03-2008, 09:14   #1
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Ayran veya lor sulu ekmek

Çoktandır ekmek konusunu yazmamışız.

Son iki kez yaptığım ekmeğin inanılmaz bir şekilde kabarmasından sonra, aldığım sonucu sizlere aktarmak istedim.

Hani evde lor yaparız ya, onun suyunu hamur suyu yerine kullandığınızda ekmeğin çılgın bir şekilde kabardığına tanık oluyorsunuz. Hadi evde lor yapmıyoruz, ne olacak? O zaman da bu sabah benim yaptığım gibi hamur suyu yerine ayran kullanılacak.

Sonuç muhteşem: Hamur makinenin camına yapışmıştı resmen. Ekmeğin boyutu, makinenin teknesini aşmıştı (fotoğraftaki tekne).

Name:  S6301809ekmekS6301809.jpg
Views: 1266
Size:  24.7 KB

İçi francala ekmeklerini aratmayacak bir şekilde pofur pofurdu (esmer un da böyle kabarabiliyormuş demek). Her zaman ekmeği ikiye bölüp dilimlerken, son iki seferdir dilimleyebilmek için 4'e bölmek zorunda kalıyorum.

62 numaralı mesajdaki fotoğrafla kıyaslandığında sonuç ortaya çıkıyor.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025