agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sert Kabuklu Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/sert-kabuklu-meyveler/)
-   -   Antep fıstığı yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/sert-kabuklu-meyveler/1686.htm)

Şakir Türk 03-07-2020 04:16

Antepfıstığı nerede ise kendisine aşıyı tutturmak bile çok zordur, yani genetiği uymayan ağaca mango'yu nasıl aşılayacaksınız ?

Şakir Türk 03-07-2020 04:25

Erkek ağacın çokluğu şu yönden çok önemli , erkek Menengic çeşitli cinsler ile zengin olduğu müddetçe o bölgede tozlaşma daha iyi olur, erkek ve dişinin aynı batında çiçek açıp tozlaşması gerekiyor, normalde büyük bir erkek ağaç 3 km civarını tozlama yapabilir .
Ama eğer birbirinin önünde ve sonunda çiçek açıp geçer se ağaçların uyanma süreleri cinslerine göre farklı olduğundan tozlaşma olmaz veya eksik kalır, bu yüzden erkek ağaç cinsleri çok önemli, bundan dolayıdır ki erkek ağaçlara asla aşılama yapmayın.

Şakir Türk 03-07-2020 09:02

Bu bilgi yanlış, eğer Menengic erkek ise tozlama yapabilir, dişi bir Menengiç ise tamamen burdayın ve temizleyin

pembegül 07-11-2020 12:18

Antep fıstığı

3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu ağaçlara antep fıstığı aşısı uygunanırmı ve bu ağaçlardan büyük yapraklı olanın nohut büyüklüğünde meyvesi var gövde düz ve kabuk esmer ancak ağaç erkek ve 50 yaşından büyük üzerinde meyvesi üç beşi geçmiyor, Diğer ağaç parlak yapraklı on yaşında gibi gövdesi esmer parlak diğerinin ise yaprak küçük gövde koyu kaverengi ve kabuk çok çatlak.Bu ağaçların hepsine aşı olurmu **** hangisine olur bilen üyelerden yardım bekliyorum.:) ayrıca bu ağaçların arasında sakız sakız ağacı varmı .:confused:

Demir47 22-12-2020 15:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pembegül (Mesaj 1598779)
Arkadaşlar bu ağaçlara antep fıstığı aşısı uygunanırmı ve bu ağaçlardan büyük yapraklı olanın nohut büyüklüğünde meyvesi var gövde düz ve kabuk esmer ancak ağaç erkek ve 50 yaşından büyük üzerinde meyvesi üç beşi geçmiyor, Diğer ağaç parlak yapraklı on yaşında gibi gövdesi esmer parlak diğerinin ise yaprak küçük gövde koyu kaverengi ve kabuk çok çatlak.Bu ağaçların hepsine aşı olurmu **** hangisine olur bilen üyelerden yardım bekliyorum.:) ayrıca bu ağaçların arasında sakız sakız ağacı varmı .:confused:

En üstteki yaprak ve meyvesi olan ağaç türü kendirgillerden çitlembik ağacı sanırsam,biz burda tauv diyoruz meyvesine kekremsi bir tadı var.

Demir47 22-12-2020 15:01

Diğerleri de dişbudak ve karaağaç olması lazım

fatmanur yılmaz 21-02-2021 16:23

benim fıstık ağacım 2 yıldır büyümüyor boyu aynı nedeni ne olabilir güneşi çok severmi

Mihael Nasr 30-03-2021 20:41

Arkadaşlar antep fıstığı ağacını hatayda yetiştirebilir miyim acaba? Kilis'e sık sık giden biriyim, Kilis şehrinde antep fıstığı yetiştiriliyor. Bence Kilis'in iklimi kışların daha sert ve nemsiz olması dışında Hatay'dan çok farklı değil. Yazları misal 2 şehir arasında çok da bir fark göremiyorum, nem dışında ama o da çok hissedilmiyor.
Bu ağacın yetişmesi için bu küçük farklar çok mu önemlidir, büyük (2-3 yaşında) bir kaç aşılı fidan eksem ölmelerine sebep olur mu? Toprakla ilgili önemli bir değişiklik yapmam gerekir mi veya akdenize daha hızlı adapte olabilecek türleri var mıdır? Bu sorularıma yanıt alabilirsem çok sevinirim, herkese kolaylıklar .)

Muda 22-04-2022 01:32

Nevşehir ıhlara vadisinde yetiştiğini göre Hatay'da neden yetişmesin. Karadeniz'de aşırı yağmurlardan etkilenir mi denemek lazım.

Asell 20-08-2024 17:44

Merhabalar, 4 5 yas antep fistigi fidani arıyorum aşılı şekilde dişi ve erkek olarak istiyorum. Önerebileceginiz site veya forumda satmak isteyen varsa iletişime geçebilir mi?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025