![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
merhabalar. denizlide havanın sıcak gitmesi nedeniyle üretıvcı dorex vetya hermes kullanıyor.mecburmuyuz ürun almak içn.başka çözümü yokmu.
|
Alıntı:
|
Herkese selam,
Başta kiraz olmak üzere bazı meyve ağaçları diktim. Bir kaç soru sormak istiyorum, yanıtlayan olursa memnun olurum. 1- Kiraz ağaçlarında karıncalar geziyor, hatta çiçeğin içinde bile. Bu iyi bir şey mi, karıncaları defetmem gerekiyorsa ağacın gövdesine kireç sürmek mantıklı mı? 2- Tozlaşma ve döllenme denilen olay aynı mı? Sadece arı ile mi olur? 3- Ağaçları hortumla suluyorum, suyu tutması için ağacın altına biraz genişçe havuz kazdım. Son yıllarda ankara'da yağış azaldı, sizce hangi periyotlarla sulamalıyım, ilk seneler daha mı sık sulamalıyım? 4- Farklı meyve ağaçlarını yan yana diktim, uygun mudur? |
Kiraz çiçeklerini sis yaktı İstanbulda :(
|
Alıntı:
1- Karıncalar kirazdaki yaprak bitlerinin salgılarını almak için ağaçlarda gezinir. Hatta bazı bitkilerde yaprak bitlerini yetiştirir ve korurlar. O nedenle karınca pek iyiye işaret değildir. 2- Evet aynı şeydir. Diğer böcekler ve rüzgarla da olabilir. 3- Sulamada ağacın gövdesini, özellikle aşı yerlerini sulamak mantar ve hastalıklara davetiye çıkarır. Taç iz düşümüne çukur açıp sulamak daha uygundur diye düşünüyorum. Çok fazla sulamak hiç iyi değildir. Ancak yeni dikilen bitkilerde toprağı çok fazla kuru bırakmamak gerekir. İlk bir kaç yıl boyunca. 4- Farklı meyve ağaçlarının yan yana dikilmesi derken kirazın yanına elma dikmenin bir faydası yoktur. Örneğin kirazın tozlaşmasını sağlamak için gerekli olan türleri (Ziraat 900 ile Stark golds veya lambert gibi) yan yana dikmek doğru bir uygulamadır. Bol ürünler dilerim. |
Sayın feyzon,
İlginize teşekkürler. Sulama konusunda biraz daha fikir verebilirseniz memnun olurum. Ağaç dikerken büyükçe bir çukur kazıyor ve ortasına ağacı dikiyorum. Aşı yerini ise çukur tabanının 5cm kadar üstünde bırakıyorum. Ağacı sularken havuzu doldurunca ağaç gövdesi su ile temas ediyor, aşı yeri de suyun altında kalıyor. (Çukur yüksekliği 8-10 cm kadar, havuzun hepsi dolarsa aşı yeri 3-5 cm suyun içinde kalıyor.) Ağaçların fotoğraflarını çekip koymaya da çalışacağım. Bu durumda ne yapmalıyım? Bir de karıncalar. Çiçeklerin içinde küçük siyah noktalar görüyorum. acaba bunlar bit veya böcek mi yoksa normal bi şey mi, ağaçları don vurdu onun kalıntıları mı anlayamadım. bunlar için bir tedbir almaya gerek var mı, varsa ne yapılabilir? |
Alıntı:
Ben öncelikle tamamen bir amatör olduğumu belirteyim. O nedenle profesyonel bir yardım almanızda fayda var diye düşünüyorum. Sorduğunuz sorulara şöyle cevap verilebilir diye düşünüyorum. Kiraz ağaçları özellikle daha hassas olduğu için mantar vb. hastalıklara daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Bu nedenle ağacın gövdesine değmeyecek şekilde bir dikim yapıp 10 cm çapın dışında bir çukur açıp suyu buraya doldurabilirsiniz. Aşı yeri tamamen kapanmadan buraya su, özellikle sel suları ile taşınan mantarlı ağaç parçaları gelirse hastalık bulaşma ihtimali çok fazla olacaktır. Kiraz ağaçlarındaki siyah noktalara dikkatli bakarsanız büyük bir ihtimalle yaprak biti olduğunu görürsünüz. Yapraklar buruşuk bir hal almışsa yaprakların içinde büyük bir ihtimalle yeşil veya siyah renkte yaprak bitleri bulunmaktadır. Asıl mücadele edilmesi gereken sorun bunlardır. Bol mahsuller inşallah. |
Kirazda yaprak biti için mücadele yöntemi olarak ARAP SABUNU su ile karıştırılıp ağaçlara püskürtme yapılıyormuş. Faydası ve zararı hakkında tam bilgim yok.
|
Alara Fidan olarak Kiraz satışlarına başlamış bulunmaktayız. Ürünlerimizi sayfamızdan inceleyebilir ve sormak istediğiniz sorular var ise buradan sorabilirsiniz.
Alara Dev Kiraz Meyve Paketi 4 Kg |
Aşağıda kiraz yetiştiriciliği anlaşılır bir yazı ile profesyonel olarak anlatılmış.
http://www.comu.edu.tr/yayinlar/kira...ralik_2013.pdf |
Merhaba Değerli Ağaçlar.net Ailesi.
Sizlere sormak istediğim ve bir kaç sorum var, değerli görüş ve önerileriniz benim için çok önemli, sorularıma cevap verdiğiniz için şimdiden çok çok teşekkür ederim. Denizli/Honaz ilçesinde ailemin 20 dönüm kiraz bahçesinde klasik anaçlarda Z 900 ve diğer 5-6 çeşit kiraz yetiştiriyoruz. Az çok kiraz yetiştirmesini bilirim budama, aşı, gübreleme, zirai ilaçlamaları babam ile birlikte yaparız. Kendime ait ve eski bilgilerden kurtulup yeni modern küçük tarla kurmaya karar verdim bu sebeple Denizli Baklan bölgesinde kanal kenarında 5 dönüm arazi satın aldım (amaç 20 dönüm almaktı fakat bu nasip oldu). Hangi tür yarı bodur ağacı dikmeliyim bir türlü karar veremedim tarlanın rakım 855 metre civarında, güzel rüzgar alan bir yer, sulama imkanım sürekli mevcut, toprak gözle görüldüğü kadar güzel, kiraz için gayet elverişli ama tahlil sonuçları ne çıkar bilemem, sizce hangi türü seçmeliyim? Önerilerinizi bekliyorum. |
Artık hangi tür kiraz dikeceğime karar verdim MAXMA 14 anaç üzerine aşılı z900 fidanını tercih ettim. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Bende gelecek yıl kiraz ekmeyi düşünüyorum konya ya.
|
Alıntı:
|
arkadaşlar kiraz agacı alacağım ama hangi türünü alsam karar veremedim siz bana önerebilir misiniz ? istanbulda yetiştireceğim , çabuk ve bol meyve versin , tozlaşma ihtiyacı olmasın . sweet heart alsam nasıl olur?
|
ziraat 0900 öneririm
|
Alıntı:
|
2 yaşında cab6 anaçlı yarı bodur 0900 ziraat fidanı aldım
|
2 Eklenti(ler)
Açık köklü 0900 ziraat ağacım önce güzel bir şekilde sürgün vermeye başladı ama kısa zamanda yaprakları soldu . Şuan kuruyacak gibi bir hali var nasıl kurtarabilirim bu ağacı ?
|
Sayın NGZS,
Fidanınız gördüğüm kadarıyla aşırı uzun. Aldıktan sonra tepe kesimi yapmanız gerektiği size söylenmiş olmalı. Çıplak köklü fidan, köklerini mi çalıştırsın yoksa yaklaşık 2 metrelik gövdesini mi beslesin? Demir veya çinko eksikliği belirtilerine benzer belirtiler var. Uyanmış fidanı şimdi kesmeniz strese sokar. Bu yüzden besin maddesi vererek kurtarmaya çalışın. Fidanın boyu maksimum 1.20 olmalıydı. Ne kadar kısa olursa kök o kadar iyi gelişir. |
Besin maddesini nerden alabilirim
|
Sayın NGSZ, en üstten çıkan gözü(yapraklar) bırakıp diğerlerini kökünden koparın. Fidanın boyu 1-1,5 metre civarında uygun görünüyor. Fidanı açık köklü olarak aldınız muhtemelen ve açık köklü fidanların tutması için en yukarıdan 1 göz bırakıp diğerlerini almak bu işin standartıdır.
|
Alıntı:
Sayın NGSZ sakın tek göz bırakıp diğer gözleri koparmayın. Benden söylemesi karar sizin. |
Alıntı:
|
Alıntı:
"Mesaj atarken de haddinizi aşan ve eksik bilgi ile karşındakini aşağılamaya çalışan cümleler sarfetmeyin bir dahakine" |
Alıntı:
Ben budama yaparken bahçeme gelen ziraat mühendisini dinleseydim, yere yatay giden dalları kesip, dik giden dalları bırakırdım. Ziraat mühendisine hangi sürgünler meyve gözü oluşturur, hangi sürgünler obur sürgün dediğimde, hepsi meyve verir diye cevapladı. Ülkemizin sorunu bu işte bir diploma alan kendini her konuda ulema görüyor. Had aşma konusuna gelince; haddimi bilirim, yanlışın karşısında da dururum. Youtube'a bir girin bakalım, yarı bodur ağaçların ilk katları kaç cm'den oluşturuluyor. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025