![]() |
Kendi çekirdekten çıkanları da mevcut. Ancak onlar küçük oluyorlar. Çekirdeksiz oluyorlarmış. Bende iki tane fidan mevcut. Fotoğraflarını çekerken çekirdekli olup olmadığını da deneyeceğim.
Dereçine'den gelen döngel aşısı da bu yıl meyve verdi. Bendeki çeşide göre daha iri. Meyve sayısı az. Gelecek birkaç yıl içerisinde ne olduğu belli olur. |
1 Eklenti(ler)
Neredeyse küçük bir Amasya elması iriliğinde. Karakafes otu çayı artık başucu gübremiz oldu. Başka da bir şeye gerek yok.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bakımı en kolay olan bitki diyeceğim ama hiç bakımı yok. Bizim bahçede 15-20 adet kadar 3 değişik çeşit var. Su, ilaç, gübre hiç birşey görmezler. Geçen sene aşırı derecede meyve vardı, bu sene dinlenmeye çekildi fazla yok.
Beyaz döngel olarak bilinen çeşit lezzetli olan ve aranan çeşidi. Sert yense bile kötü tadı olmuyor. Koyu kahve rengi olan çeşit daha dayanıklı oluyor ama yumuşadan yenmesi çok zor. Diğer çeşit ise aşırı derecede büyük olmasına rağmen ne tadı var tuzu seviyesinde. Eklenti 633231 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 726969
Eklenti 726970 Belçika muşmula çeşidi çok iri meyvelere sahip. BA29 anacıyla çok uyumlu. |
Ben de, bu alman çeşidinden ektim. Çok hızlı büyümüyor. Seneye meyvelerini görürüz muhtemelen:
Süssmispel muşmula fidanı - Mespilus germanica Süssmispel |
resimdeki muşmula çeşidinin ismi, Mespilus germanica Breda's Giant. gelişimi mükemmel.
|
Alıntı:
Benim ektiğim de oldukça tatlı ve buruk olmayan bir çeşit. Ama geçen yıl pek büyümedi, görünen bir hastalığı yok, dikildiği yer çok fazla güneş alımıyor. Baharda yerini değiştirmeyi düşünüyorum. https://www-drzewa-com-pl.translate....r&_x_tr_pto=sc |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025