![]() |
Sn Samsunlu55;
1) Koyu yeşil renkli, çekirdeği büyük, olgunlaşmayı tamamladığında kızarıp dalında bekleyen eriğin ismi PAPAZ ERİĞİ. 2) Açık yeşil renkli, çekirdeği küçük, olgunlaştığında sararıp dökülen eriğin ismi CAN ERİĞİDİR. Bizde de yıllarca meyve vermediler sonra baktık ki hiç tozlayıcı dikilmemiş :) Şimdi hem can hem papaz hem de küçük yeşil yaban erikleri birden olunca 3 tür de gayet verimli. Eriklerle ilgili olarak aşağıdaki linkten biraz bilgi edinilebilir. http://www.perkgulfidan.com/erik.html Bir de Ağustos Papazı diye ağustos ayında olgunlaşan bir tür var ki bu sene 2 fidan diktim, bakalım gerçekten ağustos ayında yeşil erik yiyebilecek miyiz göreceğiz. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Benim erikler olgunlaşmaya başladı.
|
Alıntı:
|
Teşekkürler YeşilSeven ...
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
resimlerin devamı.
|
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Fidancıların hiçbirinde Ankara eriği diye bir erik fidanı satılmıyor.
Ben Ankara'dayım, burda da böyle bir erik ne var ne de satılıyor. Bu eriğin başka bir adı olması gerek diye düşünüyorum. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Sizlere katılıyorum.Ankara eriği diye bir erik çeşidini araştırdım.Böyle bir erik türü yok.Bu ankara eriği ismi bizim yöresel ismi olabilir.Bu erik turgutlu ovasında çok yaygındır.Budak olarak çok kuvvetli budanır.Yoksa meyveleri küçük olur.Aşağıda kışın eriğin budanmış hali.
Eklenti 147725 Eklenti 147726 Eklenti 147727 |
Hımm bu budama resimlerinden sonra 101.mesajdaki resimin neden çok güzel olduğu anlaşıldı :)
|
Şunu da belirtmeden geçmeyeyim.Bu erik türünün dikenleride olur.:D:p Budak ve toplama sırasında zarar verebilir.
|
Bir akrabağmın bahçesinde sözü geçen ankara eriğinden 5 ağaç var. Meyveleri diğer yeşil eriklere göre daha büyük fakat mayhoş. Hazır mesaj yazmışken kendimdende bilgi verim. Can eriklerinin tamamını bitirdim. Papaz eriklerinden 400 kg elden çıkardım. Papaz eriğinden 16 yaşında 6 ağaç var, diğer erikler 2-7 yaşında. Birşey daha eklemem gerekirse papaz eriği için tozlayıcı gerektiği söyleniyor fakat bende bilerek ekilmiş tozlayıcı bir çeşit yok acaba yabani eriklerden felan mı alıyor tozunu yoksa birbirlerinimi tozluyorlar:confused:
|
Papaz eriği kısmen kendine verimlidir.Esas tozlayıcısı aynalı dır.Aynı dönem çiçek açtığı başka bir cins var ise ondan tozlama alabilir.Ankara eriği koruk haldeyken ekşimsi-kekremsidir.Ama olmuş hali sulu,tatlı ve çok iyi aromalıdır.Ben şahsen papaz eriğine değişmem olmuş haldeki tadını.Sevgili samsunlu55 bahsettiğiniz eriğin resimleri ni koyarsanız daha net bir şeyler söyleye bilirim.
|
5 Eklenti(ler)
Ankara eriği resimlerine devam....
Eklenti 148871 Eklenti 148872 Eklenti 148873 Eklenti 148874 Eklenti 148875 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 148885
Eklenti 148886 Eklenti 148887 Eklenti 148888 Aşağıdaki resimde yeme olumuna gelmiş Ankara eriği Eklenti 148892 |
1 Eklenti(ler)
|
Meyve sapı kısa gözüküyor veya kısa olduğu için gözükmüyor. Bir-iki ağaç aşıladım, meyve sapları oldukça uzun kiraz gibi sallanıyorlar. Ancak bu ağaçların meyveleri çok az oluyor. Bazılarında hiç olmuyor; aşılı olarak fidancılardan aldıklarımda da birkaç meyve ancak oluyor neden olabilir?
|
Turgutlu'da Ankara eriği fidanı satan bir fidancının telefonu veya web adresi var mı?
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Ankara eriği dediğiniz erik bu erik olmalı, biz bu eriği japon eriği olarak biliyoruz.
Eklenti 154813 Eklenti 154814 Eklenti 154815 Eklenti 154817 Eklenti 154818 |
3 Eklenti(ler)
|
Sevgili lilium Ankara eriği yukarıda paylaştığınız erikler değil malesef.İlk fotoğraflardaki eriği biliyorum.Adı şimdi aklıma gelmedi.Ankara eriği dikenli bir erik çeşididir.
|
5 Eklenti(ler)
Bir kaç adet daha Ankara eriği fotoğrafı yükleyeyim.
Eklenti 155764 Eklenti 155765 Eklenti 155766 Eklenti 155767 Eklenti 155768 |
3 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025