agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Sert Çekirdekli Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni64Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-08-2006, 23:34   #1
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Toprak tansiyometresini zirai malzeme alet satanlardan bulabilirsiniz. İnternetten oturduğunuz yerde bile alabilirsiniz
http://www.tartes.com.tr/ Fiyat listesinde ölçüm-topraknemi maddelerine bakın. Birkaç farklı boyun fiyatlarını göreceksiniz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2007, 14:07   #2
Ağaç Dostu

kuyucu's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2007
Mine Hn,
Dün nihayet aradığım tam bodur ithal bir kiraz aldım. Gerçekten çok ciddi para verdim. İsterseniz bu akşam fotoğrafını çeker gönderirim. Benim öğrenmek istediğim , bu ağaç hangi anaçtan üretilmiş ve bu ağaç Türkiye'de çoğaltılabilirmi?

iyi günler.

kuyucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2007, 20:55   #3
Ağaç Dostu

kuyucu's Avatar

İşte bodur kirazım

Eklenen Resimler

Lunaaa beğendi.
Eski 27-03-2007, 08:38   #4
Ağaç Dostu

a h m e t t o g a y's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2007
Sayın kuyucu,
Ne kadar para verdiğinizi bilmiyorum ama, Alara Fidancılığın bodur kiraz fidanları hem çok ucuz, hem çok güzel, hem de isterseniz internetten sipariş verebiliyorsunuz.
www.alarafidan.com.tr
Başka fidanlarda var, özellikle incir süpermiş. Komşularım bu siteden çok alış veriş yapıyorlar.

a h m e t t o g a y Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2007, 09:16   #5
Ağaç Dostu

kuyucu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi a h m e t t o g a y Mesajı Göster
Sayın kuyucu,
Ne kadar para verdiğinizi bilmiyorum ama, Alara Fidancılığın bodur kiraz fidanları hem çok ucuz, hem çok güzel, hem de isterseniz internetten sipariş verebiliyorsunuz.
www.alarafidan.com.tr
Başka fidanlarda var, özellikle incir süpermiş. Komşularım bu siteden çok alış veriş yapıyorlar.
Ahmet Bey selamlar,
Yukarıdaki fotoğrafta görünren bodur kiraz 5-6 yaşlarında kesinlikle daha fazla büyümüyor. Alara fidancılığın sttıkları yarı bodur aslında. Yukarıdaki fotoğrafta görünmüyor ama benim 2 tane daha bodur kirazım var , (Alara' nın sattıklarından) onların boyu yaklaşık 2 metreyi geçiyor. Benim bir komşumda ithal tam bodur eriklerden var yaklaşık 5-6 kilo erik oluyor. Benim aldığım da aynı şekilde çok verimli ve hiç büyümüyorlar )

Tabii benim hayalim de fiyat aşırı pahalı olduğu için bunu bir şekilde çoğaltabilmek. Bunun için herkesten yardım istiyorum.
teşekkürler

Eski 30-06-2007, 10:58   #6
Yeni Üye

eguner's Avatar

Giriş Tarihi: 30-06-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kuyucu Mesajı Göster
Ahmet Bey selamlar,
Yukarıdaki fotoğrafta görünren bodur kiraz 5-6 yaşlarında kesinlikle daha fazla büyümüyor. Alara fidancılığın sttıkları yarı bodur aslında. Yukarıdaki fotoğrafta görünmüyor ama benim 2 tane daha bodur kirazım var , (Alara' nın sattıklarından) onların boyu yaklaşık 2 metreyi geçiyor. Benim bir komşumda ithal tam bodur eriklerden var yaklaşık 5-6 kilo erik oluyor. Benim aldığım da aynı şekilde çok verimli ve hiç büyümüyorlar )

Tabii benim hayalim de fiyat aşırı pahalı olduğu için bunu bir şekilde çoğaltabilmek. Bunun için herkesten yardım istiyorum.
teşekkürler
Kirazınız görünen tepe kesimi itibariyle 2 **** 3 yaşında bana göre.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetecakal Mesajı Göster
Ağacınız galiba fidan sayılır. Yani genç bir meyve ağacı anladığım kadarıyla. Eğer öyleyse tahminen ağacınızın gençlik kısırlığı dönemi daha bitmemiş, devam ediyor...
Ağaç yaşının 5-6 olduğunu kabul edersek teziniz çok doğru değil 2 yaş için ağaç başı 500gr 3 yaş için ağaç başı 5kg bodur fidanlar için yaklaşık üretim verileridir. gençlik kısırlığı bodur cinslerde oldukça kısa bir suredir ....

eguner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2007, 15:45   #7
Ağaç Dostu

ÇeteÇakal's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eguner Mesajı Göster
Kirazınız görünen tepe kesimi itibariyle 2 **** 3 yaşında bana göre.

Ağaç yaşının 5-6 olduğunu kabul edersek teziniz çok doğru değil 2 yaş için ağaç başı 500gr 3 yaş için ağaç başı 5kg bodur fidanlar için yaklaşık üretim verileridir. gençlik kısırlığı bodur cinslerde oldukça kısa bir suredir ....

İki sebepten ötürü genç ağacımızda bu problem yaşanır. Biri gençlik kısırlığı diğeri ise yetersiz soğuklama ihtiyacı...

ÇeteÇakal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
agac, dal, kiraz, köklendirme

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025